search

Ons nieuws van vrijdag 23 december 2016

Tv-serie op Blu-Ray: Blindspot (Seizoen 1)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Blu-Ray: Blindspot (Seizoen 1)

Jaimie Alexander en haar tatoeages.

Bedenkers: Martin Gero | Cast: Sullivan Stapleton (Kurt Weller), Jaimie Alexander (Alice "Remi" Kruger aka "Jane Doe"), Rob Brown (Edgar Reade), Audrey Esparza (Natasha "Tasha" Zapata), Ashley Johnson (Patterson), Ukweli Roach (Dr. Robert Borden) e.a. | Uitzending serie: 2015 - heden | Tv-zenders: NBC | Veronica

Tatoeages kunnen nog wel eens meer betekenen dan je zou denken. Dit zagen we even geleden al in Prison Break. In de serie Blindspot spelen de tattoo's van actrice Jaimie Alexander (Thor) een belangrijke rol en ook nu weer leiden ze tot nieuwe ontwikkelingen gedurende de serie. Het gegeven trok heel wat aandacht, aangezien de debuutaflevering bijna 11 miljoen nieuwsgierigen trok richting NBC. Onlangs verscheen een mooie Blu-ray uitgave van het eerste seizoen.

In het eerste seizoen van Blindspot (RT = 68%, IMDb = 7,6) explodeert een internationale samenzwering nadat een beeldschone onbekende vrouw naakt wordt ontdekt op Times Square in New York. Haar lichaam is bedekt met mysterieuze gedetailleerde tatoeages, maar zij weet niet wie zij is en hoe ze daar terecht is gekomen. Er is alleen een tatoeage die niks te wensen over laat, namelijk de naam van FBI-agent Kurt Weller.



Uitgave: Blindspot - Seizoen 1 | Aantal discs 4 x Blu-ray | Afleveringen: 23 x gem. 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888222126 | Release: december 2016 | Met dank aan: Warner Home Video

De vier schijven van deze Blu-ray uitgave van het debuutseizoen van Blindspot zitten vastgeklikt in een iets dikkere Blu-ray keepcase, met daaromheen een vergelijkbare sleeve. In de keepcase staat duidelijk aangegeven welke afleveringen (met titels) op welke schijven staan. Ook is er een opsomming van het bonusmateriaal, al wordt niet duidelijk op welke discs deze zijn geprint.

Deze Blu-ray uitgave van Warner Home Video laat een zeer fraai High Def-beeld zien, ondanks dan de 23 afleveringen van ieder zo'n 42 minuten over slechts vier schijven zijn verdeeld. Maar gelukkig is het beeld dus zeer scherp, zijn de kleuren rijk en heerlijk warm en zijn er nagenoeg geen storende zaken - zoals ruis - te constateren. Ook de donkere scènes pakken verrassend goed uit. Het geluid wordt aangeleverd door een standaard DTS-HD geluidstrack met prima te volgen dialoog, vrij volle muzikale ondersteuning en zo nu en dan zelfs echt goed hoorbare surround effects.

Mooie dosis bonusmateriaal
Naast wat standaard serie-bonusmateriaal zoals verwijderde scènes en een gag reel, zijn er ook flink wat featurettes te bekijken. Zo wordt er ingezoomd op de verschillende castleden, de stunts, een van de slechteriken en de visuele effecten in de serie. Uiteraard is er een featurette over de tatoeages op het lijf van Jaimie Alexander. Ook wordt er een blik geworden op de 2015 Comic-Con Panel. De speelduur van de meeste extra's zijn wat kort en daarmee worden het al snel minder inhoudelijke, meer online featurettes.

Blindspot Seizoen 2 reeds begonnen
Het tweede seizoen startte midden september op NBC en deze zal naar verwachting in mei 2017 worden afgerond. Ondanks dat de kijkcijfers iets afnemen ten opzichte van het eerste seizoen wordt een derde seizoen waarschijnlijk wel besteld door de zender. Hieronder de trailer voor seizoen 2 van Blindspot:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'Riverdale'
Series / Trailer

Eerste trailer 'Riverdale'

Gebaseerd op personages van Archie Comics.



The CW heeft de trailer vrijgegeven voor Riverdale, een serie gebaseerd op personages van Archie Comics. De serie is gemaakt door Warner Bros. Television en CBS Television Studios, samen met Berlanti Productions.

In Riverdale volgen we Archie Andrews en zijn romantische avonturen in het dorpje Riverdale. Zijn leven verandert als hij een meisje tegenkomt die weg wil bij haar drugsverslaafde moeder.

De serie speelt zich af in deze tijd en focust op Archie Andrews (KJ Apa) en Veronica (Camila Mendes) en hun dorpse leventje in Riverdale. Andere rollen zijn onder andere voor Luke Perry (Beverley Hills 902910), Cole Sprouse (The Suite Life of Zack and Cody), Marisol Nichols (24) en Mädchen Amick (Damages).

Op 26 januari start The CW met het uitzenden van Riverdale, welke uit een nog onbekend aantal afleveringen bestaat. De titel van de eerste aflevering is 'Chapter One: The River's Edge.'

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer AMC-serie 'The Son' met Pierce Brosnan
Series / Trailer

Eerste trailer AMC-serie 'The Son' met Pierce Brosnan

Gebaseerd op het kritisch bejubelde boek van Philipp Meyer.



AMC heeft de eerste officiële trailer vrijgegeven van de volgend jaar te verschijnen serie The Son. In de trailer zien we o.a. Pierce Brosnan (GoldenEye, Dante's Peak, The Thomas Crown Affair), die de rol speelt van de ruwe olietycoon Eli McCullough. De trailer kun je hierboven bekijken!

The Son is gebaseerd op het gelijknamige boek van Philipp Meyer. Het verhaal speelt gaat over meerdere generaties van de McCulloughs, een Texaanse familie die ten tijde van Amerika's opkomst als wereldmacht hun enorme bedrijf opzetten.

Auteur Meyer zal dienst doen als scenarist en uitvoerend producent van de serie. De laatste grote rol die Brosnan speelde in een tv-serie betrof de NBC-serie Remington Steele uit de jaren '80.

Het eerste seizoen van The Son, dat bestaat uit tien afleveringen, zal ergens in 2017 door AMC worden uitgezonden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ann-Margret gecast in Stephen King-verfilming 'Mr. Mercedes'
Series / Nieuws

Ann-Margret gecast in Stephen King-verfilming 'Mr. Mercedes'

De legendarische actrice zal een belangrijke rol spelen in de miniserie.

De tweevoudig Oscar-genomineerde actrice Ann-Margret zal een belangrijke rol spelen in David E. Kelley's volgend jaar te verschijnen miniserie Mr. Mercedes, een verfilming van Stephen Kings gelijknamige boek uit 2014 van AT&T Audience Network. Onlangs werd nog aangekondigd dat Harry Treadaway (Penny Dreadful) de eerder dit jaar overleden Anton Yelchin zal vervangen als hoofdrolspeler.

Mr. Mercedes gaat over Brady Hartsfield (Treadaway), een psychisch gestoorde ijsboer en IT-technicus die in zijn vrije tijd de gevreesde seriemoordenaar 'The Mercedes Killer' is. Deze moordenaar speelt een kat-en-muisspel met een doorgewinterde ex-rechercheur (Brendan Gleeson) door hem te treiteren met een reeks brieven en e-mails. Deze correspondentie dwingt de ex-politieagent nu om zijn pensioen te onderbreken en de de gevaarlijke stap te nemen om de moordenaar op te sporen.

De verfilming van Mr. Mercedes werd een maand voor Yelchins overlijden aangekondigd. Boston Legal-bedenker David E. Kelly en Under the Dome-producent Jack Bender zullen Mr. Mercedes produceren. DirecTV zal de miniserie ergens in 2017 beschikbaar stellen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen terroristische aanslag in 'Homeland' s6
Series / Nieuws

Geen terroristische aanslag in 'Homeland' s6

Het nieuwe seizoen zal draaien om radicalisering.

Showtime's Homeland liet in het vijfde seizoen zien hoe in Berlijn een terroristische aanslag voorbereid werd. Het zesde seizoen speelt zich weer in de Verenigde Staten af en gaat ditmaal een andere invalshoek hanteren. Er wordt niet meer gekeken naar grote terreurcellen, maar naar de lone wolves, die zelf radicaliseren.

Showrunner Alex Gansa vertelde tegenover Entertainment Weekly over het seizoen. "Het afgelopen seizoen haalden gebeurtenissen in de echte wereld het verhaal dat we vertelden bij. We wisten dat we naar New York zouden gaan en terug naar de Verenigde Staten. En we wilden geen echte bedreigingen in de VS "“ en specifiek in New York "“ dramatiseren. Dus dat principe hebben we gehanteerd. We gaan dus geen grote ISIS of Al Qaeda terreurcellen laten zien, zoals we in Europa gedaan hebben, want volgens onze veiligheidsdiensten zijn die er niet in Amerika."

Daarom kijkt men naar een hele andere dreiging: "zelf geradicaliseerde individuen "“ en die vormen een hele andere bedreiging van 9/11 bijvoorbeeld. Dus hebben we de bewust keuze gemaakt om geen 'New York wordt door een kernbom bedreigd' verhaal te vertellen. We gaan dat gewoon niet doen. De thriller wordt ditmaal op een psychologischere manier verteld en we zijn benieuwd hoe mensen hierop gaan reageren."

Vanaf 15 januari weer te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reden uitstel 'Westworld' seizoen 2 onthuld?
Series / Nieuws

Reden uitstel 'Westworld' seizoen 2 onthuld?

Waarom duurt het zo lang?

Het was niet gemakkelijk om HBO-serie Westworld gemaakt te krijgen. In augustus 2015 werden de eerste beelden vrijgegeven, waarop velen dachten dat de show snel zou beginnen. Maar de productie werd niet lang daarna stilgelegd en vervolgens duurde het tot afgelopen september tot de serie uitgezonden werd. De reden daarachter bleek te liggen in 't feit dat showrunners Jonathan Nolan en Lisa Joy meer tijd wilden besteden aan de ontwikkeling van de show.

Zo'n zelfde argument lijkt ten grondslag te liggen aan het huidige uitstel van het tweede seizoen. Want waar velen gedacht hadden dat de serie volgend jaar aan zijn tweede seizoen zou beginnen, blijkt dat pas in 2018 het geval te zijn. Dat komt volgens acteur Luke Hemsworth omdat de producenten het net zo goed willen maken als de eerste reeks.

"Ze proberen het zo goed mogelijk te maken. Ze willen niet zoals de vorige keer erin duiken en dan de hele tijd achter de feiten aan lopen. Dus het is de bedoeling te beginnen met een duidelijk plan, van A tot Z en met alles er tussenin "“ en in elk geval met eerste versies af."

Een datum is er nog niet voor de première van de eerste aflevering.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op laatste reeks 'The Leftovers'
Series / Foto's

Eerste blik op laatste reeks 'The Leftovers'

En Damon Lindelof vertelt over het laatste seizoen.

Het tweede seizoen van HBO-serie The Leftovers staat te boek als een van de beste seizoenen van een tv-serie op dat moment. Het seizoen eindigde met een climax die zou kunnen dienen als einde van de serie als geheel. Maar bedenker Damon Lindelof vond dat er nog best een seizoen bij kon, om het geheel iets netter af te ronden. Vandaag is de eerste foto vrijgegeven van het derde seizoen, die je bovenaan dit bericht kan vinden.

Op de foto zien we de personages Kevin (Justin Theroux) en Kevin Sr. (Scott Glenn) samen op het dak van Oz zitten. Details zijn er verder niet echt af te leiden uit het beeld, maar Lindelof besloot dat te compenseren door wat te onthullen tegenover Entertainment Weekly.

"Australië is geografisch gezien het einde van de wereld en onze serie draait op emotioneel vlak om het einde van de wereld. En er zit iets aan de Australische cinema, die oeroud, spiritueel is, waardoor het voelde als een passende plek om The Leftovers daar te laten eindigen."

Een antwoord op de vraag, wat er nou gebeurde aan het begin van de serie, wil Lindelof niet geven. Dat zal ook niet verteld worden aan het einde van de serie, daar draait het geheel niet om. "Het is een erg zorgvuldig proces, want je wil het publiek niet frustreren. […] We willen continu de balans vinden, met het vervullen van beloftes aan de ene kant en het vertellen van het verhaal aan de andere kant."

Vanaf april 2017 weer op televisie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.