'Sherlock'-showrunner over schokkende sterfgeval

Sherlock baas over schokkende sterfgeval

Alleen lezen als je de aflevering The Six Thatchers al gezien hebt.

Jim Pedd, 4 januari 2017 om 10:16

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Afgelopen aflevering van Sherlock was een succesvolle terugkeer van de BBC-serie. Maar tegelijk was ’t niet voor iedereen een vrolijk moment, want The Six Thatchers eindigde met een duistere noot. Showrunner Steven Moffat legt in een interview met Entertainment Weekly uit waarom dit nodig was.
Vanaf hier volgen spoilers.

Aan het einde van de aflevering werd Sherlock (Benedict Cumberbatch bijna neergeschoten. Mary Watson (Amanda Abbington) wierp zich echter voor hem en ving de kogel op. “In de verhalen [van Arthur Conan Doyle] wordt dit nooit vastgesteld, maar we namen aan van wel omdat Watson verwijst naar zijn ‘moeilijke verlies’. Waarschijnlijk was dat een sterfgeval, maar niet zeker.”

“De realiteit is echter dat de serie draait om Sherlock en Dr. Watson en dat het altijd terugkomt naar dat uitgangspunt. Het was leuk om ze als trio te zien, maar het zou op de lange termijn niet werken. We wisten dat Mary zou verdwijnen en dat we weer terug zouden keren naar de twee mannen. Dat is het format.”

Moffat onthulde verder dat Mary bewust in de eerste aflevering dood gaat en niet in de finale. Zo kon de strijd tussen John en Sherlock goed uitgekristalliseerd worden. “Die strijd gaan we niet negeren, maar direct aanpakken. John keert niet makkelijk terug en het wordt niet zomaar weer prima. Nee, het wordt erger. Dus we gaan dit verdriet goed aanpakken. De gevolgen. […] We pikken komende week niet gewoon het verhaal aan, al is er een verhaal om te vertellen, een schurk om te bestrijden. Maar voorop staan de gevolgen van de dood van Mary en de schuld van Sherlock. Hij had het beter kunnen doen, zijn levensstijl heeft haar leven gekost.”

Bron: EW

Lees meer over: Sherlock, The SIx Thatchers, Seizoen 4, Sherlock Holmes, Steven Moffat, Amanda Abbington

Informatie over de serie: Sherlock

Populair nieuws