search
Politieserie 'Smeris' krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

Politieserie 'Smeris' krijgt tweede seizoen

Al na twee afleveringen is er groen licht.

De afgelopen twee weken stond de nieuwe serie Smeris van Nederland 3 in de top tien best bekeken series. Geen wonder dus dat de Publieke Omroep al een tweede seizoen besteld heeft. Smeris draait om de hennepteelt in Tilburg en volgt twee politieagenten tijdens hun onderzoek.


De hoofdpersoon daarin is Theo Kamp, die gespeeld wordt door Jeroen van Koningsbrugge. Theo is een wilde rechercheur in Tilburg en wordt naar het hennepteam overgeplaatst. Daar staat hij onder toezicht van zijn nieuwe partner Willem Niessen (Dennis van de Ven), een rechercheur die alles volgens het boekje doet.

"Sommige dingen moeten gewoon gebeuren. Zoals een tweede seizoen Smeris," lieten Van de Ven en Van Koningsbrugge weten. "We zijn super trots dat het publiek de eerste afleveringen en masse omarmd heeft en dat het net zo snel heeft besloten om een tweede serie te bestellen. De samenwerking smaakte zo naar meer dat we in het geheim al aan seizoen twee zijn begonnen met de schrijvers."

Zowel de eerste als de tweede aflevering van Smeris werd door 909.000 mensen gekeken. Smeris is elke maandag te kijken op Nederland 3, tussen 20:25 en 21:20.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen