search

Ons nieuws van dinsdag 1 april 2014

Afsluiter 'The Walking Dead' trekt bijna 16 miljoen kijkers
Series / Nieuws

Afsluiter 'The Walking Dead' trekt bijna 16 miljoen kijkers

Zombie-serie boekt wederom records.

AMC zond afgelopen zondag de zestiende en laatste aflevering uit van het vierde seizoen van de zombie-serie The Walking Dead. Wederom stemden velen miljoenen Amerikaanse liefhebbers af op de serie. De afsluiter trok bijna net zo veel kijkers als de recorduitzending, namelijk 15,7 miljoen.

Van deze bijna 16 miljoen kijkers bevonden ruim 10 miljoen kijkers zich in de leeftijdsgroep 18 tot en met 49 jaar. Het aansluitende "Talking Dead" werd bekeken door een record aantal van 7,3 miljoen mensen.

Gemiddeld keken er 13,3 miljoen mensen naar de afleveringen van het vierde seizoen. Dit is een dikke 20% meer dan bij het derde seizoen.

AMC-baas Charlie Collier was uiteraard tevreden en gaf de complimenten aan de cast. Tevens ziet hij de kijkers graag terug voor het vijfde seizoen: "And so we say, until next fall, 'Welcome to Terminus.'" Uiteraard hoopt Collier op nog meer kijkers.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Godfather' krijgt mogelijk tv-serie, mét Marlon Brando
Series / Nieuws

'The Godfather' krijgt mogelijk tv-serie, mét Marlon Brando

De legendarische acteur wordt desnoods tot leven gewekt via visual effects.

De zender NBC heeft laten weten werk te willen maken van een tv-serie rond The Godfather. De Amerikaanse tv-zender, die in het verleden de filmserie al als tv-serie uitzond, wil - uiteraard - aan de slag gaan met een compleet nieuwe cast. Het idee bestaat om de oude cast, waaronder Al Pacino en en zelfs wijlen Marlon Brando, terug te laten keren in cameo's.

"We denken al een aantal jaar aan een tv-serie die zich vastbijt in het gedachtegoed van de legendarische The Godfather-films," aldus NBC topman Bob Wright. "We willen een jonge cast werven, maar Marlon Brando is The Godfather. Een tv-serie rond The Godfather zonder Brando is daarom ondenkbaar. We kijken nu of we hem kunnen laten terugkeren via bestaande beelden of mogelijk via korte scènes met visuele effecten."

Ook liet Wright weten dat NBC reeds contact heeft gelegd met Pacino. "Uiteraard zou het fantastisch zijn als Al Pacino meewerkt. Een kleine cameo zou al voldoende zijn. We zijn in onderhandeling."

NBC zegt de serie in te plannen voor het tv-seizoen van 2016 en wil er waarschijnlijk een mini-serie van maken. Vooralsnog lijkt dit slechts een vroeg idee, aangezien we ook nog steeds wachten op de tv-serie Goodfellas.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste teaser-trailer AMC's 'Halt and Catch Fire'
Series / Trailer

Eerste teaser-trailer AMC's 'Halt and Catch Fire'

Na Breaking Bad en The Walking Dead hoopt AMC opnieuw een succesvolle serie in handen te hebben.AMC, de zender achter succesvolle series zoals Mad Men, The Walking Dead en Breaking Bad heeft de eerste teaser-trailer vrijgegeven van hun nieuwe dramaserie Halt and Catch Fire. De eerste aflevering van de serie zal op 1 juni 2014 worden uitgezonden. Halt and Catch Fire gaat over de opkomst van de pc in de begin jaren '80. Een onwaarschijnlijk trio, een visionair, een ingenieur en een wonderkind nemen persoonlijke en professionele risico's in de race om een computer te bouwen die de wereld zal veranderen.

Het eerste seizoen zal bestaan uit tien afleveringen van een uur. Halt and Catch Fire werd verzonnen door Chris Cantwell en Chris Rogers. Showrunner Jonathan Lisco (Southland) en Mark Johnson en Melissa Bernstein van Gran Via Productions produceren de serie. De hoofdrollen van de serie, die in Atlanta werd opgenomen, worden gespeeld door Lee Pace (Lincoln, Scoot McNairy (Argo), Mackenzie Davis (Smashed en Kerry Bishé (Argo).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-series op Dvd & Blu-Ray: april 2014
Series / Blu-ray Review

Tv-series op Dvd & Blu-Ray: april 2014

Alle releases die deze maand op schijf verschijnen.

ook in april weer een flinke reeks Dvd en Blu-Ray uitgaven van bekende en minder bekende tv-series. Deze maand starten we met de uitgaven van populairdere series als Beauty and the Beast, Californication en Under The Dome. Een paar weken later verschijnt het tweede seizoen van Falling Skies op Dvd en Blu-Ray en komt de misdaadserie Broadchurch uit op Dvd. Aan het einde van de maand liggen de schijven van Vikings (Seizoen 1), Homeland (Seizoen 3) en Mad Men (Seizoen 6) in het schap.

Van de bekende series Seinfeld en House M.D. verschijnen flink wat seizoen op Dvd of Blu-Ray. Ook de Nederlands(talig)e series Danni Lowinski (Seizoen 1 & 2), Heer & Meester (seizoen 2), De Deal (mini-serie), De Boerenkrijg en Moordvrouw (Seizoen 3) verschijnen op Dvd.

Hieronder de complete lijst met Dvd en Blu-Ray releases in april.

2 april: Beauty and the Beast (Seizoen 1)
2 april: Elementary (Seizoen 1)
2 april: Californication (Seizoen 6)
2 april: Under The Dome (Seizoen 1)
3 april: Road To Avonlea (Seizoen 1)
3 april: Danni Lowinski (Seizoen 1 & 2)
3 april: Danni Lowinski (Seizoen 2)
9 april: 30 Rock (Seizoen 7)
9 april: Rookie Blue (Seizoen 3)
11 april: Salamander
11 april: Quirke
16 april: Little House on the Prairie (Seizoen 4)
16 april: Little House on the Prairie (Seizoen 5)
16 april: Little House on the Prairie (Seizoen 6)
16 april: Seinfeld (Seizoen 1 & 2)
16 april: Seinfeld (Seizoen 3)
16 april: Seinfeld (Seizoen 4)
16 april: Seinfeld (Seizoen 5)
16 april: Seinfeld (Seizoen 6)
16 april: Seinfeld (Seizoen 7)
16 april: Seinfeld (Seizoen 8)
16 april: Seinfeld (Seizoen 9)
16 april: Falling Skies (Seizoen 2)
16 april: The Good Wife (Seizoen 4)
16 april: Major Crimes (Seizoen 1)
16 april: Californication (Seizoen 1 t/m 6)
16 april: Star Trek Enterprise (Seizoen 4)
16 april: Longmire (Seizoen 1)
22 april: Call The Midwife (Seizoen 1 & 2)
22 april: Minuscule (Seizoen 2)
22 april: Hunter (Seizoen 1)
22 april: Heer & Meester (Seizoen 1)
22 april: Broadchurch (Seizoen 1)
22 april: Undercover (Seizoen 2) Ook als Blu-Ray
23 april: House M.D. (Seizoen 1) Alleen Blu-Ray
23 april: House M.D. (Seizoen 2) Alleen Blu-Ray
23 april: House M.D.(Seizoen 3) Alleen Blu-Ray
23 april: House M.D. (Seizoen 4) Alleen Blu-Ray
23 april: Revenge (Seizoen 2)
23 april: Once Upon A Time (Seizoen 2)
23 april: Scandal (Seizoen 2)
23 april: Vikings (Seizoen 1) Ook als Blu-Ray
23 april: Perception (Seizoen 1)
23 april: Homeland (Seizoen 3)
24 april: De Deal (mini-serie)
24 april: Keeping Up Appearances (The Complete Collection)
24 april: De Boerenkrijg
25 april: CSI (Seizoen 13 - Deel 1)
25 april: Moordvrouw (Seizoen 3)
29 april: Mad Men (Seizoen 6) Ook als Blu-Ray

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Nurse Jackie' krijgt zevende seizoen
Series / Nieuws

'Nurse Jackie' krijgt zevende seizoen

De kijkcijfers van het vijfde seizoen geeft Showtime genoeg vertrouwen.

Nog voordat het zesde seizoen van start gaat, heeft Showtime laten weten dat comedyserie Nurse Jackie een zevende seizoen zal krijgen. De aankondiging werd gemaakt door David Nevins, voorzitter van Showtime Networks Inc. In de serie speelt Edie Falco de titelrol. Zij won voor haar rol al een Emmy en een Golden Globe. Verder werd ze voor een SAG award genomineerd.

Het vijfde seizoen van Nurse Jackie werd wekelijks door 3,13 miljoen mensen bekeken. Dat is een toename van 14 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Falco speelt in de serie de rol van Jackie Peyton, een zuster die niet zo goed is in haar werk.

In het aankomende zesde seizoen krijgt ze te maken met haar verslavingsproblematiek. Verder moet ze zien te middelen tussen haar nieuwe relatie (Adam Ferrara), haar ex-man (Dominic Fumusa), haar dochter die te snel volwassen wordt (Ruby Jerins) en een moeilijke sponsor (Julie White).

De opnames van seizoen 7 van Nurse Jackie vinden later dit jaar plaats in New York.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Politieserie 'Smeris' krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

Politieserie 'Smeris' krijgt tweede seizoen

Al na twee afleveringen is er groen licht.

De afgelopen twee weken stond de nieuwe serie Smeris van Nederland 3 in de top tien best bekeken series. Geen wonder dus dat de Publieke Omroep al een tweede seizoen besteld heeft. Smeris draait om de hennepteelt in Tilburg en volgt twee politieagenten tijdens hun onderzoek.

De hoofdpersoon daarin is Theo Kamp, die gespeeld wordt door Jeroen van Koningsbrugge. Theo is een wilde rechercheur in Tilburg en wordt naar het hennepteam overgeplaatst. Daar staat hij onder toezicht van zijn nieuwe partner Willem Niessen (Dennis van de Ven), een rechercheur die alles volgens het boekje doet.

"Sommige dingen moeten gewoon gebeuren. Zoals een tweede seizoen Smeris," lieten Van de Ven en Van Koningsbrugge weten. "We zijn super trots dat het publiek de eerste afleveringen en masse omarmd heeft en dat het net zo snel heeft besloten om een tweede serie te bestellen. De samenwerking smaakte zo naar meer dat we in het geheim al aan seizoen twee zijn begonnen met de schrijvers."

Zowel de eerste als de tweede aflevering van Smeris werd door 909.000 mensen gekeken. Smeris is elke maandag te kijken op Nederland 3, tussen 20:25 en 21:20.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.