search
Blu-ray recensie: 'Follow the Money' S2
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'Follow the Money' S2

Wederom een prima uitgave van een spannende Scandinavische thriller.

Bedacht door: Jeppe Gjervig Gram, Jannik Tai Mosholt, Anders Frithiof August | Cast: Thomas Bo Larsen (Mads Justesen), Natalie Madueno (Claudia Moreno), Esben Smed Jensen (Nicky), Line Kruse (Kristina), Thomas Hwan (Alf Rybjerg) e.a. | Jaren: 2016 "“ heden | Zender: VARA

Een spel van hebzucht en machtswellust, zo wordt het tweede seizen van de Deense hitserie Follow the Money omschreven. Hij past in een traditie die al gezet is door andere series, waaronder The Killing en Borgen en daarmee perfect voor de Nederlandse tv. Daarom heeft de VARA de twee seizoenen geheel uitgezonden. De tweede reeks is nu op Blu-ray te koop.

Ditmaal stuit inspecteur Mads op een nieuwe oplichtingszaak. Die zaak blijkt al snel veel groter dan hij oorspronkelijk gedacht had. En dan is er nog Mr. Christensen, die contact opneemt met Claudia en haar een nieuwe kans biedt. Zij probeert op haar manier aan de top te komen en is vastberaden Christensen uiteindelijk te slim af te zijn.

Follow the Money blijft ook in dit tweede seizoen goed scoren op internet. Kijken we bijvoorbeeld op de IMDb, zien we dat die daar gemiddeld een 7,5 scoort. 1.549 mensen stemden op de serie, dus redelijk wat voor een Deens drama.



Blu-ray: Follow the Money seizoen 2 | Speelduur: 10 x 60 minuten
| Release: december 2016 | Video: 16:9 / 2.35:1 | Audio: Deens DTS-HD MA 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 3x Blu-ray | EAN: 5407003480627 | Met dank aan: Lumière

Net als het eerste seizoen, wordt ook dit tweede aangeleverd in een mooie dubbeldikke Blu-ray keepcase. Daarmee passen de twee goed naast elkaar in de kast. Voorop zien we de hoofdpersonen van de serie, evenals een sfeervol en lekker groot logo. Achterop de gebruikelijke informatie: een synopsis, technische details en wat foto's van de serie zelf. Binnenin tref je tot slot de drie schijven aan.

Audio & Video
De wereld waarin Follow the Money zich afspeelt is mooi, maar kleurloos. Dat is een bewuste keuze van de makers, maar heeft zo nu en dan directe gevolgen. Zo zijn donkere scènes ook op deze Blu-ray uitgave soms te donker. Dat is jammer, maar doet niet af aan de sfeervolle kijkervaring die de serie als geheel biedt. Verder is het geheel haarscherp, dankzij de Blu-ray uitgave.

Follow the Money klinkt verder prima, waarbij dialoog de voornaamste prioriteit krijgt. Soms lijkt dat wat aan de holle kant, maar wellicht was dat ook een bewuste keuze van de makers. Muziek en achtergrondgeluiden zijn verder een goede aanvulling op het geheel, waardoor de serie op televisie een prima kijkervaring is.

Toekomst
Komt er nog een derde seizoen? Dat is niet zeker, maar vermoedelijk is er gezien het internationale succes van de serie genoeg reden voor de Deense zender DR1 om dat wel te maken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen