'Sherlock' wellicht voorbij

'Sherlock' wellicht voorbij

The Final Problem was wellicht ook echt het laatste probleem...

Jim Pedd, 18 januari 2017 om 10:09

Toen Benedict Cumberbatch stelde dat het vierde seizoen wellicht het laatste zou worden van BBC-serie Sherlock, waren de producenten er als de kippen bij om bekend te maken dat dit niet het geval zou zijn. Maar nu stelt showrunner Steven Moffat alsnog dat de vierde wellicht de laatste reeks is.
The Final Problem, de aflevering van zondag, eindigde ermee dat Sherlock en Watson (Martin Freeman) een behoorlijk gelukkig leven tegemoet gingen. Mocht de serie hiermee voorbij zijn, past dat in elk geval wel. Tegenover Entertainment Weekly laat Moffat weten dat dit ook de bedoeling was.

“Er is niks dat we nog moeten uitleggen en dat vinden we erg fijn. Als we terugkeren, hoeven we enkel te beginnen met iemand die bij John en Sherlock aanklopt en een zaak voor ze heeft. Dan kunnen ze gewoon beginnen met het onderzoek,” aldus Moffat.

“Het is volgens mij de eerste keer dat we een seizoen eindigden en denken, ‘Als we niet meer terugkeren, is dat prima’. Wat eindes betreft, laat deze aflevering zien dat ze voor altijd door zullen gaan met het oplossen van misdaden vanuit Baker Street. Mochten we terug willen keren en meer misdrijven oplossen, kan dat prima. We mogen Sherlock Holmes natuurlijk nooit laten eindigen. Zoals Mary zei, zijn er altijd andere misdrijven die opgelost moeten worden, en kunnen er andere acteurs zijn die de rollen spelen. Dus het enige einde dat je ooit kan hebben in de franchise is dat de legende voor altijd voortduurt.”

De afleveringen dit jaar vielen over het algemeen genomen tegen bij de kijker (de finale was de minst bekeken aflevering ooit en kreeg flink wat kritiek in de media) en het heeft ook lang geduurd voor Benedict Cumberbatch en Martin Freeman samen beschikbaar waren voor het vierde seizoen. Drie jaar om precies te zijn en de vraag is of, met dit einde, men nog wel eens drie jaar wil wachten op meer.

Bron: Entertainment Weekly

Lees meer over: Sherlock, BBC, Martin Freeman, Benedict Cumberbatch, Steven Moffat

Informatie over de serie: Sherlock

Populair nieuws