search
Dvd recensie: 'Black Sails' seizoen 3
Series / Blu-ray Review

Dvd recensie: 'Black Sails' seizoen 3

Mooie uitgave van de op een na laatste reeks.

Bedenkers: Robert Levine, Jonathan E. Steinberg | Cast: Luke Arnold (John Silver), Zach McGowan (Captain Charles Vane), Jessica Parker Kennedy (Max), Louise Barnes (Miranda Barlow), Toby Stephens (Captain Flint) | Jaren: 2014 - 2017 | TV-release: Starz

Drie seizoenen telt Starz-serie Black Sails, die nog voor de lancering al een tweede seizoen kreeg, ondertussen al. De prequel op Robert Louis Stevensons boek Treasure Island deed het ook echt heel goed en scoorde dus nog een vernieuwing. Ondertussen is er een vierde reeks aangekondigd, als afsluiter en is sinds kort de derde op Blu-ray en Dvd te koop. Wij ontvingen de Dvd-uitgave om te recenseren.

In deze derde reeks, leeft de nieuwe wereld in angst voor Kapitein Flint, vooral nu Charles Town is ondergegaan. Zijn daden worden waanzin en John Silver vindt het de hoogste tijd om de strijd met de leider aan te gaan. Ondertussen breken er op pirateneiland Nassau nieuwe tijden aan. Nu Eleanor Gunthrie in Londen is, probeert Jack Rackham zijn positie te verzekeren als koning onder de dieven. Om dit te doen moet hij concurreren met de terugkeer van een beruchte kapitein die een andere toekomst voor ogen heeft. Bovendien heeft hij een lastig verleden met Rackham's aanvoerder Kapitein Charles Vane. Wanneer er onverwachts nog een nieuwe tegenstander arriveert op Nassau, staat de boel op zijn kop…

Het derde seizoen kreeg in totaal tien afleveringen en scoorde ongeveer net zo goed als voorgaande reeksen. Er keken dus tussen de 600.000 en 800.000 mensen naar elke aflevering. In andere landen scoorde de serie naar het schijnt ook prima, maar niet meer zo goed als eerst. Het derde seizoen werd wel prima ontvangen; uit de publieke score op RottenTomatoes blijkt dat gemiddeld 96% van de kijkers het seizoen kon waarderen en hem een 4,7 van de 5 gaf.Dvd: Black Sails seizoen 3 | Duur: 10 uur | Release: februari 2017 | Video: 1.78:1 (16:9) | Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 2.0 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels | Discs: 3 x Dvd | EAN: 8-712626-088264 | Met dank aan: 20th Century Fox

De Dvd-uitgave van Black Sails heeft eenzelfde look en feel als zijn voorgangers en past daarmee prima bij voorgaande seizoenen. De serie van zender Starz krijgt een behoorlijk sfeervolle cover, waar grote vlammen op te zien zijn en gevallen schepen. Maak je de reguliere Dvd-hoes open, tref je de vier schijven (overigens elk met een ander ontwerp) netjes individueel gepresenteerd aan.

Beeld & geluid
Het blijft knap wat Starz weet te bereiken op televisie. Ondanks zijn beperkte budget, ziet de serie er gewoon prachtig uit. Er zit veel aandacht in de sets en in de aankleding daarvan, en dat maakt dat de serie als een realistisch drama overkomt. Een deel van het detail gaat wel verloren op de Dvd-uitgave, wat we jammer vinden, maar het valt ook te verwachten. Gelukkig doet het niets af aan 't feit dat het er over het algemeen genomen als een prachtige serie uitziet.

Ook met de audio zit het goed, waarbij vooral de omgevingsgeluiden opvallen. Als er bijvoorbeeld een storm woedt, of een veldslag plaatsvindt, horen we van alle kanten geluiden. Dat is mooi en te danken aan de prima Dolby Digital 5.1 score. Het meest opvallend is de slag aan het einde van het seizoen, die op alle manieren het kijken waard is.

De extra's
Fijn is dat er ook extra's meegeleverd worden bij deze Dvd-uitgave. In totaal gaat het om zo'n zestig minuten aan materiaal. Daarvan hebben we een mooie featurette die kijkt naar de wereld waarin de serie zich afspeelt (per aflevering, dus ook meteen met 25 minuten de langste mini-docu), en eentje die laat zien hoe de storm in aflevering twee gemaakt is. Ook dit is een mooie featurtte, die vooral ingaat op de praktische zaken die komen kijken bij dit soort relatief ingewikkelde opnames. Andere mini's gaan in op Blackbeard en een moment rond de laatste woorden van een van de personages.

Toekomst
Met de uitgave van dit derde seizoen op Blu-ray en Dvd, zijn we aanbeland bij het op een na laatste seizoen. Zender Starz heeft namelijk besloten om de vierde reeks de laatste te maken. De première van de eerste aflevering vond op 29 januari plaats en de komende weken zijn de laatste afleveringen te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen