search

Ons nieuws van vrijdag 27 januari 2017

Anna Friel gecast in 'The Girlfriend Experience' seizoen 2
Series / Nieuws

Anna Friel gecast in 'The Girlfriend Experience' seizoen 2

Ook Louisa Krause en Carmen Ejogo versterken de cast.

Starz heeft vandaag aangekondigd dat er een tweede seizoen komt van The Girlfriend Experience, een productie van Steven Soderbergh (die de filmversie uit 2009 regisseerde) en Philip Fleishman. Het tweede seizoen zal twee verhaallijnen bevatten die parallel aan elkaar lopen. Beide verhaallijnen worden geschreven en geregisseerd door Lodge Kerrigan en Amy Seimetz. Kerrigan en Seimetz deden dit eerder ook bij het eerste seizoen.

Het nieuwe seizoen van The Girlfriend Experience zal zich richten op volledig nieuwe personages, relaties, verhaallijnen en locaties. Centrale thema's zijn de prijs van intimiteit en de emotionele gevolgen van iemands acties. De eerste verhaallijn van het 14-delige seizoen zal zich afspelen in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. en de tweede in de staat New Mexico.

De hoofdrollen in het tweede seizoen worden gespeeld door Anna Friel (Broken, Marcella), Louisa Krause ((Billions, Blue Blood) en Carmen Ejogo (Selma, Fantastic Beasts and Where to Find Them).

Het is nog onbekend wanneer het nieuwe seizoen van The Girlfriend Experience precies zal worden uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drie nieuwe teasers Marvel-/FX-serie 'Legion'
Series / Trailer

Drie nieuwe teasers Marvel-/FX-serie 'Legion'

De X-Men spinoff-serie van Fargo-bedenker Noah Hawley gaat op 8 februari a.s. van start.

Op 8 februari a.s. gaat de langverwachte X-Men-spinoffserie Legion eindelijk van start. Vandaag hebben we drie nieuwe teasers van de FX-productie voor jullie. Deze beelden zijn hieronder te bekijken.

De hoofdrollen in Legion worden gespeeld door Dan Stevens (The Guest), Rachel Keller (Fargo), Aubrey Plaza (Parks and Recreation), Jean Smart (Fargo) en Flight of the Conchords-komiek Jemaine Clement.

De opnames van Legion vonden afgelopen zomer plaats in de Canadese stad Vancouver. Legion gaat over David Haller (Stevens), een man die sinds zijn jeugd worstelt met met mentale problemen. Wanneer hij de diagnose schizofrenie krijgt toegeschreven, brengt hij jaren door in psychiatrische inrichtingen. Na een vreemde ontmoeting komt hij er echter achter dat de stemmen die hij hoort en de visioenen die hij heeft wel eens echt zouden kunnen zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zach Braffs ABC-serie krijgt pilot
Series / Nieuws

Zach Braffs ABC-serie krijgt pilot

Hij maakt de serie Start Up, gebaseerd op een podcast.

Het wordt niet de revival van Scrubs waar fans om vragen, maar Zach Braff keert wel terug naar zender ABC. John Dorian gaat namelijk een geheel nieuwe pilot maken, van de serie Start Up. Die titel is niet definitief, maar geldt als werktitel.

Interesdsant - hoopgevend voor fans van Scrubs - is dat Braff nu gaat samenwerken met uitvoerend producent Matt Tarses, die ook aan Scrubs meewerkte. De serie is verder gebaseerd op de podcast Start Up van Alex Blumberg, waarin hij vertelt over het opstarten van een nieuw bedrijf.

Wanneer de serie verder gaat, is niet zeker. De vraag is vooral of de nieuwe ABC-show van Braff een lang leven beschoren zal zijn dan zijn vorige show daar. Scrubs draaide zeven jaar op NBC en vertrok toen naar ABC, om na een jaar al over te gaan in Interns env lak daarna geschrapt te worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Details over Sean Astins personage in 'Stranger Things'
Series / Nieuws

Details over Sean Astins personage in 'Stranger Things'

En hoe ziet het leven in 't kleine dorpje eruit?

Dat Sean Astin gecast werd in Netflix-serie Stranger Things is alleen maar mooi, gezien zijn rol in The Goonies (1985), waar de serie deel inspiratie uit haalde. Nu blijkt dat de aanwezigheid van Astin groter wordt dan verwacht. Dit onthulde acteur David Harbour.

Hieruit volgen overigens meteen hele kleine spoilers, dus alleen verder lezen als je dat niet zoveel uitmaakt. We wisten al dat Astin de rol van Bob Newby speelt, een voormalig nerd, die eigenaar is van de RadioShack en kennis van Joyce en Hopper. Maar: "Sean Astin speelt Winona's nieuwe vriendje, tot groot ongenoegen van de Chief of Police."

Hij is niet op de hoogte van wat er allemaal aan de hand was. "Het verhaal gaat een jaar later verder, dus er zijn veel dingen gebeurd. Will is terug en er zijn bepaalde mensen in de stad die weten wat zich afgespeeld heeft, maar anderen weten van niets. Dus er is een flinke fall-out hiervan."

De show van Matt Duffer en Ross Duffer gaat verder in de herfst van 1984 en zou volgens de berichten een wat duisterdere kant op gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames 'Inhumans' in Hawaii
Series / Nieuws

Opnames 'Inhumans' in Hawaii

Roel Reine mag naar een mooie opnamelocatie.

In september al moet Marvel-serie Inhumans te zien zijn. Nederlander Roel Reine mag de eerste afleveringen maken en naar verluidt zal hij deels naar Hawaii mogen trekken. Tegelijk zal er een deel opgenomen worden in Los Angeles en Chicago. Gek is het niet dat voor zo'n locatie gekozen wordt: de Inhumans van Marvel hadden een eilandstad op Attilan in de comics. Een mooie tropische setting als Hawaii kan dan perfect zijn.


Marvels Inhumans wordt gemaakt door showrunner Scott Buck en krijgt in eerste instantie een release in IMAX-bioscopen. Daarna zal de serie gewoon op televisie te zien zijn. Het is niet zeker of de serie een connectie krijgt met andere Marvel-series.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd recensie: 'Black Sails' seizoen 3
Series / Blu-ray Review

Dvd recensie: 'Black Sails' seizoen 3

Mooie uitgave van de op een na laatste reeks.

Bedenkers: Robert Levine, Jonathan E. Steinberg | Cast: Luke Arnold (John Silver), Zach McGowan (Captain Charles Vane), Jessica Parker Kennedy (Max), Louise Barnes (Miranda Barlow), Toby Stephens (Captain Flint) | Jaren: 2014 - 2017 | TV-release: Starz

Drie seizoenen telt Starz-serie Black Sails, die nog voor de lancering al een tweede seizoen kreeg, ondertussen al. De prequel op Robert Louis Stevensons boek Treasure Island deed het ook echt heel goed en scoorde dus nog een vernieuwing. Ondertussen is er een vierde reeks aangekondigd, als afsluiter en is sinds kort de derde op Blu-ray en Dvd te koop. Wij ontvingen de Dvd-uitgave om te recenseren.

In deze derde reeks, leeft de nieuwe wereld in angst voor Kapitein Flint, vooral nu Charles Town is ondergegaan. Zijn daden worden waanzin en John Silver vindt het de hoogste tijd om de strijd met de leider aan te gaan. Ondertussen breken er op pirateneiland Nassau nieuwe tijden aan. Nu Eleanor Gunthrie in Londen is, probeert Jack Rackham zijn positie te verzekeren als koning onder de dieven. Om dit te doen moet hij concurreren met de terugkeer van een beruchte kapitein die een andere toekomst voor ogen heeft. Bovendien heeft hij een lastig verleden met Rackham's aanvoerder Kapitein Charles Vane. Wanneer er onverwachts nog een nieuwe tegenstander arriveert op Nassau, staat de boel op zijn kop…

Het derde seizoen kreeg in totaal tien afleveringen en scoorde ongeveer net zo goed als voorgaande reeksen. Er keken dus tussen de 600.000 en 800.000 mensen naar elke aflevering. In andere landen scoorde de serie naar het schijnt ook prima, maar niet meer zo goed als eerst. Het derde seizoen werd wel prima ontvangen; uit de publieke score op RottenTomatoes blijkt dat gemiddeld 96% van de kijkers het seizoen kon waarderen en hem een 4,7 van de 5 gaf.Dvd: Black Sails seizoen 3 | Duur: 10 uur | Release: februari 2017 | Video: 1.78:1 (16:9) | Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 2.0 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels | Discs: 3 x Dvd | EAN: 8-712626-088264 | Met dank aan: 20th Century Fox

De Dvd-uitgave van Black Sails heeft eenzelfde look en feel als zijn voorgangers en past daarmee prima bij voorgaande seizoenen. De serie van zender Starz krijgt een behoorlijk sfeervolle cover, waar grote vlammen op te zien zijn en gevallen schepen. Maak je de reguliere Dvd-hoes open, tref je de vier schijven (overigens elk met een ander ontwerp) netjes individueel gepresenteerd aan.

Beeld & geluid
Het blijft knap wat Starz weet te bereiken op televisie. Ondanks zijn beperkte budget, ziet de serie er gewoon prachtig uit. Er zit veel aandacht in de sets en in de aankleding daarvan, en dat maakt dat de serie als een realistisch drama overkomt. Een deel van het detail gaat wel verloren op de Dvd-uitgave, wat we jammer vinden, maar het valt ook te verwachten. Gelukkig doet het niets af aan 't feit dat het er over het algemeen genomen als een prachtige serie uitziet.

Ook met de audio zit het goed, waarbij vooral de omgevingsgeluiden opvallen. Als er bijvoorbeeld een storm woedt, of een veldslag plaatsvindt, horen we van alle kanten geluiden. Dat is mooi en te danken aan de prima Dolby Digital 5.1 score. Het meest opvallend is de slag aan het einde van het seizoen, die op alle manieren het kijken waard is.

De extra's
Fijn is dat er ook extra's meegeleverd worden bij deze Dvd-uitgave. In totaal gaat het om zo'n zestig minuten aan materiaal. Daarvan hebben we een mooie featurette die kijkt naar de wereld waarin de serie zich afspeelt (per aflevering, dus ook meteen met 25 minuten de langste mini-docu), en eentje die laat zien hoe de storm in aflevering twee gemaakt is. Ook dit is een mooie featurtte, die vooral ingaat op de praktische zaken die komen kijken bij dit soort relatief ingewikkelde opnames. Andere mini's gaan in op Blackbeard en een moment rond de laatste woorden van een van de personages.

Toekomst
Met de uitgave van dit derde seizoen op Blu-ray en Dvd, zijn we aanbeland bij het op een na laatste seizoen. Zender Starz heeft namelijk besloten om de vierde reeks de laatste te maken. De première van de eerste aflevering vond op 29 januari plaats en de komende weken zijn de laatste afleveringen te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
The Middle krijgt negende seizoen bij ABC
Series / Nieuws

The Middle krijgt negende seizoen bij ABC

De cast kreeg vernieuwde contracten voorgeschoteld.

De ABC serie The Middle draait reeds enige tijd mee. Het netwerk blijft echter het vertrouwen in de reeks ook voor de toekomst behouden. ABC heeft namelijk aangekondigd dat er met zekerheid een negende seizoen van de serie zal verschijnen.

"The Middle is misschien wel de belangrijkste serie van ABC. Ondanks het feit dat er reeds acht seizoenen van zijn gemaakt blijft ze uitstekend presteren. De prima cijfers die worden gerealiseerd door deze reeks hebben er dan ook voor gezorgd dat we er niet lang over hebben moeten nadenken om een negende seizoen in de planning op te nemen", aldus ABC Entertainment president Channing Dungey.

Voor het negende seizoen van The Middle tekent de volledige cast opnieuw present. Het betreft hier niet alleen Patricia Heaton, maar ook Neil Flynn, Charlie McDermott en Eden Sher. Ook Atticus Shaffer is uiteraard terug van de partij.

Ben jij een fan van The Middle en kijk jij uit naar de komst van een negende seizoen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.