Tv-serie op Dvd: Masters of Sex (seizoen 3)

Tv-serie op Dvd: Masters of Sex (seizoen 3)

Hierna nog één seizoen.

Bram de Groot, 20 februari 2017 om 10:08

Bedenkers: Michelle Ashford | Cast: Michael Sheen (Dr. William Masters), Lizzy Caplan (Virginia Johnson), Caitlin FitzGerald (Libby Masters), Annaleigh Ashford (Betty Dimello), Teddy Sears (Dr. Austin Langham), e.a. | Uitzending serie: 2013 - 2016 | Uitzending serie: Showtime
In 2013 werd de dramaserie Masters of Sex met namen als Michael Sheen, Lizzy Caplan en Caitlin FitzGerald bijzonder goed ontvangen. Er was zelfs een nominatie voor een Golden Globe. Ook het tweede seizoen wist het niveau vast te houden. Toch weet Masters of Sex het niet lang uit te houden. In november 2016 trok Showtime de stekker uit de serie. Onlangs verscheen in Nederland het derde seizoen op Dvd.

Dit voorlaatste seizoen (IMDb = 8,0) speelt zich af in 1966 als het vermaarde duo Masters en Johnson te maken krijgt met landelijke bekendheid wanneer hun onderzoek eindelijk wordt gepubliceerd. Het is het begin van de seksuele revolutie – en het werk van Masters en Johnson zal grote impact hebben op moderne relaties, waar ook hun eigen groeiende driehoeksverhouding met Masters' vrouw onder valt.


Dvd: Masters of Sex - Seizoen 3 | Afleveringen: 12 x ca. 54 minuten | Release: januari 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | Aantal discs 4 x Dvd | EAN: 8713045248543 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De vier schijven van deze Dvd-uitgave van het derde seizoen van Masters of Sex zitten verpakt in doorzichtige Dvd-keepcase. In de hoes staan per disc de afleveringen aangegeven, inclusief de titels en de Nederlandstalige synopsissen. Super compleet dus op dit punt!

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave mag gemiddeld genoemd worden. De kleur is netjes, al sluit deze niet direct heel erg aan op de tijdsgeest. Hier zorgen met name de kleding en de sets voor. De scherpte van de beelden zijn redelijk, al blijft het overduidelijk standaard definition. Er is lichte ghosting en ruis en de donkere scènes zijn in detail zeker niet optimaal. Desondanks een redelijke beeldkwaliteit voor een Dvd-uitgave. Het geluid focust zich vooral op de dialoog, middels een standaard DD 5.1 track.

Alleen verwijderde scènes
Sony Pictures heeft een aantal verwijderde scènes op de schijven gezet. Na ruim 10 uur Masters of Sex is dit vermoedelijk nou niet het bonusmateriaal waar de liefhebber op zit te wachten.

Afsluitende seizoen
Tussen september en november 2016 werd het definitief laatste seizoen van Masters of Sex uitgezonden. Het seizoen kreeg ook een beperkter aan afleveringen: 10 stuks. De kijkcijfers zakte gedurende het seizoen steeds verder weg. Hieronder de trailer voor seizoen 4:


Lees meer over: Masters of Sex, Dvd, Review, Michael Sheen, Lizzy Caplan, Caitlin FitzGerald

Informatie over de serie: Masters of Sex

Populair nieuws