Dramaserie over Twitter in de maak

Dramaserie over Twitter in de maak

Na Facebook-film 'The Social Network' gaat de aandacht dit keer uit naar de creatie van dat andere populaire sociale medium.

Jan-Peter Rook, 21 december 2013 17:50

Lionsgate TV maakt werk van een dramaserie gebaseerd op Nick Biltons bestseller Hatching Twitter: A True Story Of Money, Power, Friendship, And Betrayal. Hierin wordt aandacht besteed aan de manier waarop het populaire sociale medium Twitter tot stand is gekomen. Bilton, tevens columnist en verslaggever bij de New York Times, zal het script gaan schrijven en daarnaast ook nog eens als producent optreden.
In het boek en in de nog te verschijnen serie zien we hoe vier vrienden Twitter bedenken en hoe het uitgroeit tot een waar sociaal fenomeen. Kevin Beggs van Lionsgate is in ieder geval alvast enthousiast:

“Twitter heeft voor veel veranderingen gezorgd in ons leven, zowel in de politiek, het zakenleven en vriendschappen. Ik kan op dit moment geen aangrijpender verhaal bedenken om nu een tv-serie over te maken. Nicks boek bevat alle elementen voor een prachtige dramaserie, gezien de complexe personages, grootschalige machtsstrijd en door verraad stukgelopen vriendschappen."

Voor dat andere alom bekende sociale medium, Facebook, verscheen in 2010 al een film: The Social Network. Lionsgate producent Allison Shearmur geeft aan dat ze voor de Twitter serie voor een andere benadering zullen gaan:

“The Social Network was een perfecte film, maar onze serie wordt heel iets anders. We nemen wat meer de tijd en geven een uitgebreid beeld van hoe het werkleven is veranderd. Er is aandacht voor persoonlijke offers die gemaakt zijn door mensen die bezig waren met een bedrijf die onze manier van communiceren voorgoed zou gaan veranderen."

Bron: Deadline

Lees meer over: twitter, social media, Allison Shearmur, sociale media

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws