search
Tweede seizoen 'Vikings' eind februari van start
Series / Nieuws

Tweede seizoen 'Vikings' eind februari van start

We mogen ons opmaken voor nog eens tien afleveringen vol vetes, veroveringen en bloedbaden.

History heeft aangekondigd dat het tweede seizoen van de actie-/dramaserie Vikings vanaf 27 februari 2014 van start zal gaan. Het gaat in totaal om tien afleveringen. Wederom kijken we mee met Ragnar, gespeeld door Travis Fimmel, een rusteloze krijger die ervoor leeft om de zee op te gaan en nieuwe landen te ontdekken en veroveren. Nu hij de status van Earl heeft en vrienden is met koning Horrik (Donal Logue), beschikt Ragnar over meer macht dan ooit tevoren. Ondertussen is zijn wens om naar het Westen te gaan en nieuwe koninkrijken te ontdekken, nog steeds volop aanwezig.


In seizoen 2 wordt duidelijk dat er nadelen kleven aan zaken als geloof, macht en relaties. Broeders gaan de strijd met elkaar aan en loyaliteit verandert in vijandschap, waardoor er onwaarschijnlijke allianties ontstaan. Ragnars indiscrete handelingen zijn een bedreiging voor zijn huwelijk met Lagertha (Katheryn Winnick) en zijn band met z'n zoon. Er worden verbonden gesloten en vetes uitgevochten, met hier en daar een bloedbad, terwijl de goden van bovenaf toekijken.

Nieuwe toevoegingen aan de cast zijn Alexander Ludwig (The Hunger Games) als Bjorn, de zoon van Ragnar, en Linus Roache (Law & Order) als Ecbert, de koning van Wessex. Zij vergezellen naast Fimmel, Logue en Winnick ook nog eens Clive Standen (Rollo), George Blagden (Athelstan), Jessalyn Gilsig (Siggy), Gustaf Skarsgard (Floki) en Alyssa Sutherland (prinses Aslaug).

Het eerste seizoen van Vikings, gecreëerd en geschreven door Michael Hirst, was met 4,3 miljoen kijkers de nummer 1 van de nieuwe tv-series op de kabel.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen