search
Tv-serie op Dvd: De Mannen van Dokter Anne
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: De Mannen van Dokter Anne

Met Noortje Herlaar.

Bedenkers: Nieke Romer & Manon Spierenbrug | Cast: Noortje Herlaar (Anne Maria Hazenberg), Benja Bruijning (Mark Meijer), Matteo van der Grijn (Sam Zwart), e.a. | Uitzending serie: 2016 | Uitzending serie: NET 5

Afgelopen jaar verscheen van de makers van Gooische vrouwen en Divorce een nieuwe serie op NET 5. Het betreft de luchtige doktersserie De Mannen van Dokter Anne, met onder meer Noortje Herlaar, Benja Bruijning en Matteo van der Grijn. De eerste aflevering pakte een mooie 418.000 kijkers en dat is ver boven het zendergemiddelde van het vrouwelijke SBS-station. Daarna zakten de cijfers overigens wel. Een tweede seizoen is nog niet aangekondigd.

In de serie, gebaseerd op het Duitse Doctor's Diary, betrapt de jonge arts Anne haar verloofde met een ander, een week voordat ze zouden trouwen. Haar wereld stort in en ze keert terug naar haar ouders, een professor in de chirurgie en een bemoeizuchtige moeder. De vader van Anne biedt haar een baan aan in het ziekenhuis waar hij zelf ook werkzaam is. Op haar werk is Anne charmant, onbaatzuchtig en zeer professioneel, maar haar liefdesleven wordt al snel een chaos. Haar nieuwe chef arts, dr. Marc Meijer is niet alleen een enorme macho, maar ook de onbereikbare liefde uit haar jeugd. Of heeft de zachtaardige gynaecoloog dr. Sam Zwart de betere kaarten?

Onlangs bracht Just Entertainment het achtdelige De Mannen van Dokter Anne uit op Dvd. Het blijkt vooral een erg basic uitgave.Dvd: De Mannen van Dokter Anne - Seizoen 1 | Afleveringen: 8 x ca. 42 minuten | Release: februari 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Voor doven en slechthorenden | Aantal discs 2 x Dvd | EAN: 8717344760270 | Met dank aan: Just Entertainment

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van het eerste seizoen van De Mannen van Dokter Anne zitten verpakt in dikke Dvd-keepcase, met daaromheen een slipsleeve. Er wordt in of op de keepcase of sleeve geen extra informatie geboden over de afzonderlijke afleveringen.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave van De Mannen van Dokter Anne is netjes, maar niet opvallend. De kleuren zien er doorlopen wat mat uit, al mag het geheel nog best netjes genoemd worden. Het lijkt er eerder op dat de transfer niet helemaal vlekkeloos is verlopen, aangezien de scherpte niet optimaal lijkt. Uiteraard hebben we hier wel met standard definition te maken. De donkere scènes en delen in het beeld doen het verder redelijk. Het geluid wordt aangeleverd door een surround Dolby Digital -geluidstrack. Deze doet net zo mat aan als het beeld. Het blijkt overduidelijk dat dit niet de serie is waarbij het budget bovengemiddeld uitpakte.

Geen extra's
Just Entertainment blijkt over het algemeen niet de club te zijn die bonusmateriaal op hun doorgaans redelijk betaalbare uitgaven zet. Ook in het geval van De Mannen van Dokter Anne geen inhoudelijke toevoegingen. Online zijn er overigens ook geen featurettes of iets dergelijks te vinden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen