search
Matt Weiner maakt serie rond de Romanov-familie
Series / Nieuws

Matt Weiner maakt serie rond de Romanov-familie

De moord op de Tsaar fascineert nog altijd.

Na Mad Men kreeg bedenker Matt Weiner een carte blanche van Amazon om een eigen serie te maken. Nu heeft Weiner eindelijk onthuld wat voor serie dat wordt. De show, die in 2018 te zien zal zijn, zou draaien om (mogelijke) nakomelingen van de laatste Russische Tsaren, de Romanovs.


"De serie volgt mensen die geloven dat ze afstammen van de Romanov-familie," aldus Weiner. Elke aflevering heeft een andere cast, vertelt een ander verhaal en draait om een andere locatie rond mensen die stellen banden te hebben met de zoon en dochter die de moord op de Tsaar en zijn familie in 1918 overleefd zouden hebben.

De reden waarom Weiner dit verhaal koos heeft een oorsprong in 't feit dat "het lijkt alsof we in deze tijd van sociale media en zoveel theoretische banden met anderen, verder van elkaar vandaan staan dan ooit. En ik hou van het idee dat deze personage geloven dat ze, of dat nou zo is of niet, dat ze afstammen van deze laatste autocratische familie, die deel uitmaken van een van de grootste misdaadverhalen uit de geschiedenis. Ik hou er ook van dat ik op deze manier kan kijken naar nature v nurture, kijken wat ze gemeen hebben en wat er overgebleven is van een groot nalatenschap."

Weiner regisseert en produceert de nieuwe serie en zou vier van de acht afleveringen maken. Naar het schijnt kost de show zo'n 50 miljoen dolar.

Aanbevolen artikelen