search
'Game of Thrones' in seizoen 7 grootschaliger dan ooit
Series / Nieuws

'Game of Thrones' in seizoen 7 grootschaliger dan ooit

Het wordt volgens Kit Harington een grensverleggend seizoen.

Het nieuwe seizoen van HBO-serie Game of Thrones wordt volgens hoofdrolspeler Kit Harington "veel grootschaliger". Dit vertelde hij tegen The Huffington Post. "Ze geven steeds meer geld uit aan steeds minder afleveringen, dus het wordt grootschaliger, de CGI. We proberen ook nieuwe dingen, met cameratechnieken en proberen grenzen te verleggen en te doorbreken in de laatste twee seizoenen."


Het zevende seizoen van de hitserie keert op 16 juli 2017 terug. Die datum werd afgelopen donderdag onthuld middels een intrigerende teaser. Daarvoor moesten fans helpen een blok ijs te laten smelten door op Facebook zoveel mogelijk fire te zeggen op een live video.

Harington vertelde dat het nieuwe seizoen ook veel intenser is. "Ik geloof dat elke acteur meer actie deed, meer actie had en meer scènes opnam. Ze hebben zich er echt op geconcentreerd, op de hoofdpersonen, omdat er minder nieuwe personages bijkomen. Ze focussen zich dus vooral op de bestaande personages. En er zijn mensen wiens pad gaat kruisen, iets waar het publiek volgens mij heel lang op heeft zitten wachten."

Eind seizoen 6 trok Daenerys (Emilia Clarke) met haar draken en haar gigantische leger eindelijk naar Westeros. Daar werd Cersei (Lena Headey) na de dood van haar kinderen koningin. En de Night's King (Vladimir Furdik) ging eindelijk richting het zuiden. Een veldslag ligt dus in de zeer nabije toekomst…

Aanbevolen artikelen