Tv-serie op Blu-ray: Legends of Tomorrow

Tv-serie op Blu-ray: Legends of Tomorrow

Krachtige team-up serie van DC en The CW.

Bram de Groot, 12 maart 2017 om 13:00

Bedenker: Greg Berlanti, Andrew Kreisberg, Marc Guggenheim | Cast: Arthur Darvill (Rip Hunter/Gareeb), Victor Garber (Prof. Martin Stein/Firestorm), Wentworth Miller (Leonard Snart/Captain Cold), Dominic Purcell (Mick Rory/Heat Wave), Brandon Routh (Ray Palmer/The Atom) e.a. | Uitzending: 2016 - heden | Tv-zenders: The CW
Na Arrow en The Flash is Legends of Tomorrow de derde superheldenserie van de zender The CW. De serie draait om minder bekende helden uit de DC-catalogus en heeft rollen voor onder meer het Prison Break-duo Wentworth Miller en Dominic Purcell en de voormalig Superman-acteur Brandon Routh. De spin-off blijkt een succes, aangezien er gemiddeld gezien hogere kijkcijfers worden gerealiseerd dan de moederserie Arrow.

In Legends of Tomorrow ontmoeten Atom, White Canary, Captain Cold, Heat Wave en Martin Stein, de professor van de Flash, de nieuwe DC-helden Rip Hunter, Jefferson “Jax” Jackson (die Firestorm wordt) en Hawkgirl. Samen nemen ze het op tegen Vandal Savage, een tiran die al eeuwen meegaat en nu de tijd zelf in gevaar brengt.

Onlangs gaf Warner Home Video het eerste seizoen een nette Blu-ray uitgave, met een mooie reeks extra's. Hieronder een blik op wat je krijgt.


Uitgave: Legends of Tomorrow - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Blu-ray | Speelduur: 16 x ca. 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Engels | Release: maart 2017 | EAN:[b] 5051888227428 | Met dank aan: Warner Home Video

De twee schijven van deze Blu-ray uitgave van het debuutseizoen van Legends of Tomorrow zitten vastgeklikt in een standaard keepkase, met daaromheen een insteekhoes. In de hoes staat de extra informatie, met per disc een opsomming van de titels van de afleveringen en het bonusmateriaal.

Warner Home Video heeft gezorgd voor een prima uitgave als het gaat om de beeld- en geluidskwaliteit. Het beeld is mooi kleurrijk en voldoende scherp. Dit laatste had een stuk beter gekund als de distributeur ervoor had gekozen om meer schijven te gebruiken voor de zestien afleveringen. Nu is de scherpte niet optimaal en is er een lichte laag ruis waarneembaar. Maar heel storend is dit niet. De visuele effecten zijn wisselend van kwaliteit, maar pakken doorgaans prima uit voor een tv-serie. Het geluid wordt aangestuurd door een standaard DTS-HD track en deze laat redelijk wat geluids- en surroundeffecten horen. De dialoog blijft ook prima te volgen. Nette uitgave op dit punt.

Prima extra's
De eerste schijf bevat een terugblik op de 2015 Comic-Con Panel, welke zo'n 20 minuten duurt. Daarnaast is er een standaard Gag Reel aan te zetten. De tweede schijf heeft de meer inhoudelijke featurettes, met een blik op Johnathon Schaechs personage Jonah Hex en de uitdagingen daarbij. Deze 'Jonah Hex: Hex Marks The Spot' is het meest interessante bonusmateriaal. Ook is er een blik op verschillende sets ('A Fantastic Voyage: Touring the Waverider Set') en de verschillende tijdsperioden die de Legends bezoeken. Ook deze, 'History in the Making', is erg aardig om te bekijken als je van de serie hebt genoten.

Seizoen 2 al te zien; derde reeds bevestigd
Het tweede seizoen met 17 afleveringen - eentje meer dan seizoen 1 - is verleden jaar oktober gestart en wordt begin april afgerond. De kijkcijfers zijn gedaald ten opzichte van het eerste seizoen, maar lijken redelijk constant te blijven. Het derde seizoen is al aangekondigd door The CW en deze zal ongetwijfeld in oktober in première gaan op de zender. Hieronder een trailer voor seizoen 2:


Lees meer over: Blu Ray, Dvd, Review, Recensie, Legends of Tomorrow, Wentworth Miller, Dominic Purcell, Brandon Routh, Arrow, The Flash

Informatie over de serie: Legends of Tomorrow

Populair nieuws