Ridley Scott maakt dramaserie 'Taboo' met Tom Hardy

Ridley Scott en Tom Hardy maken dramaserie

De BBC-productie is afkomstig van Steven Knight, met wie Hardy de film 'Locke' maakte.

Jan-Peter Rook, 6 april 2014 13:00

Meer dan tien jaar nadat hij zijn filmdebuut maakte in Black Hawk Down (2001), gaat Tom Hardy opnieuw de samenwerking aan met regisseur Ridley Scott. Het gaat om Taboo, een BBC One-dramaserie die werd gecreëerd door Steven Knight. Met laatstgenoemde werkte Hardy onlangs nog aan de film Locke.
Hardy speelt James Keziah Delaney, een avontuurlijke schurk die na een trip naar Afrika terugkeert in Groot-Brittannië met veertien onwettig verkregen diamanten in zijn bezit. Nu hij weer thuis is, wil James wraak nemen vanwege de dood van zijn vader. Verder is hij niet van plan het familiebedrijf, zijn erfenis, te verkopen aan de Britse Oost-Indische Compagnie. In plaats daarvan zet hij zijn eigen handeltje op in de hoop zo zijn eigen imperium uit de grond te stampen. Ondertussen wordt er driftig oorlog gevoerd tussen de Verenigde Staten en Spanje, iets waar James zich niet aan lijkt te kunnen onttrekken.

Hardy: “We maken een volwaardig Brits drama voor de hedendaagse generatie. Het verhaal wordt op zowel orthodoxe als onconventionele wijze verteld en zit vol met duistere elementen en interessante personages."

Het gaat in eerste instantie om acht afleveringen van een uur en het is de bedoeling dat de opnames in januari 2015 van start gaan.

Bron: The Wrap

Lees meer over: taboo, tom hardy, ridley scott, Steven Knight, bbc

Populair nieuws