Blu-ray recensie: 'The Night Of'

Mooie uitgave, maar gek genoeg zonder extra's.

Jim Pedd, 15-03-2017 16:51

Bedacht door: Richard Price, Steven Zaillian | Cast: John Turturro (John Stone), Riz Ahmed (Nasir Khan), Michael Kenneth Williams (Freddy Knight), Bill Camp (Dennis Box), Jeannie Berlin (Helen Weiss) e.a. | Jaar: 2016 | Zender: HBO
Miniseries lijken steeds populairder te worden. Kijkers vinden het in elk geval niet erg: slechts een paar afleveringen en dan is een verhaal helemaal afgerond. Het maakt het makkelijker voor de makers om goede afgesloten verhalen te vertellen, zonder noodzaak om wat nieuwe uitdagingen te verzinnen. HBO deed het al succesvol met het eerste seizoen van True Detective en herhaalt dat succes nog eens fijntjes met The Night Of. Die show is nu op Blu-ray en Dvd verkrijgbaar.

Centraal staat het onderzoek naar een moord in Manhattan. De hoofdverdachte in de zaak, een student en zoon van immigranten, komt in de mallemolen terecht van het criminele, juridische en strafrechtelijke systeem van New York. De show biedt een onverhulde kijk op zowel het veelzijdige rechtssysteem van New York, als het vagevuur dat de gevangenis op Riker's Island is.

De serie werd goed ontvangen. Critici roemen vooral de knap opgebouwde verhaallijn, en sterke personages. Dat compleet met een spannende, duistere en wat broeierige sfeer maakt het een fantastische serie. De HBO-show trok ook veel kijkers: van zo'n 700.000 de eerste aflevering naar 2,16 miljoen in de finale.


Blu-ray: The Night Of | Duur: 8 x 69 minuten | Release: maart 2017 | Video: 16:9 | Audio: Engels DTS-HD MA 5.1; DTS DS: Frans 5.1, Duits 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Portugees | Discs: 3x Blu-ray | EAN: 5-051888-226346 | Met dank aan: Warner Bros.

The Night Of wordt aangeleverd in een reguliere Blu-ray keepcase. Daar omheen uiteraard een mooie slipcover, die het geheel afmaakt. Het ontwerp van de twee is identitiek: voorop zien we Riz Ahmed achter de tralies zitten. Achterop verder een beeld van hem en John Turturro, en de synopsis van de show. In de hoes tref je verder drie schijven aan, elk met hetzelfde ontwerp.

Beeld & Audio
Net als vaker bij HBO-series ziet het geheel er mooi uit. Het is een digitaal opgenomen serie, waarvan vooral de scènes in de gevangenis een blauwachtige tint hebben. Verder zijn er geen problemen met de kleuren, die er natuurlijk uit zien. De show heeft verder veel detail en ziet er dus al met al erg goed uit.

Ook de audio zijn we over te spreken en dan met namelijk die 5.1-track. Zo zijn er in drukke scènes in centrum New York overal geluiden te horen. Maar belangrijker voor deze serie, is het intieme dialoog, waar we ook veel van meekrijgen en dat dan netjes centraal komt.

De extra's
Ondanks de bijna unaniem positieve ontvangst, heeft HBO gek genoeg er niet voor gekozen om wat extra's toe te voegen aan de uitgave. Jammer, want er had best iets bij gemogen, vooral ook omdat je 35 euro betaalt voor de Blu-ray uitgave.

Toekomst
Die positieve ontvangst heeft HBO wel laten denken aan een mogelijk tweede seizoen. Voor showrunner Steven Zaillian hangt dat er vooral vanaf of er een goed verhaal bedacht wordt. "We denken erover na, en als we iets bedenken dat goed voelt, doen we het. Maar het is bedacht als iets dat op zichzelf staat."

Lees meer over: Bluray, Recensie, DVD, Review, The Night Of, HBO, Richard Price, Steven Zaillian, John Turturro, Riz Ahmed, Michael Kenneth Williams, Bill Camp, Jeannie Berlin

Populair nieuws