Marvel-films en series bestaan in afzonderlijke universa

Dat vindt Anthony Mackie in elk geval.

Jim Pedd, 22-03-2017 08:00

Het klopt natuurlijk niet helemaal, maar toch. Acteur Anthony Mackie, die The Falcon speelt in de Marvel-films, stelt dat de films en series compleet los van elkaar staan. Wat hem betreft komt er dan ook nooit een crossover tussen de twee. Ze bestaan volgens hem in "andere universa, andere werelden."
De acteur vertelde dat Kevin Feige, Marvels studiohoofd, geen zeggenschap heeft over de series en dat ze daarom los staan van de films. "Andere universa, andere werelden, andere bedrijven, andere ontwerpen. Kevin Feige is erg specifiek over hoe het Marvel-universum er in de filmwereld uit moet zien. Het zou niet werken. Het zou echt helemaal niet werken."

Dat is een interessant statement, want in de Marvel-series die op Netflix te zien zijn, wordt meermaals gerefereerd naar de gebeurtenissen in The Avengers (2012). Daarnaast is er nog Agents of S.H.I.E.L.D., dat altijd zijn best doet om gelijk te lopen met de films en zelfs refereerde naar Doctor Strange. In de serie Iron Fist is zelfs de Avengers Tower te zien in de achtergrond.

Kortom: Anthony Mackie kan dat wel zeggen, maar de films en series spelen zich toch echt in hetzelfde universum af. De vraag is alleen of er ooit een crossover mogelijk zou zijn.

Bron: Screengeek

Lees meer over: Marvel, Netflix, ABC, Series, Films, Kevin Feige, The Avengers, Franchise, Crossover

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Supernatural'-ster overleeft 6 hartaanvallen

'Supernatural'-ster overleeft 6 hartaanvallen

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in