Tv-serie op Dvd: Versailles (Seizoen 1)

Tv-serie op Dvd: Versailles (Seizoen 1)

Koning Louis XIV aan de macht!

Bram de Groot, 24 april 2017 15:22

Bedenkers: Simon Mirren, David Wolstencroft | Cast: George Blagden (Louis XIV, King of France), Alexander Vlahos (Monsieur Philippe I, Duke of Orléans), Tygh Runyan (Fabien Marchal), Stuart Bowman (Alexandre Bontemps), Amira Casar (Béatrice, Madame de Clermont) e.a. | Uitzending serie: 2015 - heden | Tv-zenders: Canal+
Alweer in 2015 debuteerde de tv-serie Versailles op de zender Canal+. Het historische drama dat zich afspeelt in het Versailles van 1667 zet acteur George Blagden (Les Misérables, 2012) in de rol van Louis XIV. De getinte serie werd na de release in Frankrijk ook succesvol uitgerold in andere landen, waaronder door de BBC in Engeland. In Nederland is de serie nog niet op televisie verschenen. De ontvangst bleek wisselend onder de critici en netjes onder het tv-kijkend publiek.

In eerste seizoen van Versailles besluit de 28 jarige koning Louis XIV de adel zijn wil op te leggen en het paleis te verplaatsen van Parijs naar Versailles, het voormalige jachthuis van zijn vader. Door de “uitnodiging” van hun koning ziet de adel van Parijs het paleis geleidelijk aan als een vergulde gevangenis. Zelfs de trouwste hovelingen van de koning nemen hun toevlucht tot wreedheid en manipulaties wanneer het glorieuze Versailles hen met intriges, politieke maneuvers en oorlogsverklaringen overweldigt.


Uitgave: Versailles - seizoen 1 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 10 x gem. 54 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083073961 | Release: april 2017 | Met dank aan: Universal Pictures

De vier discs van het debuutseizoen van Versailles zitten in een standaard zwarte Dvd-keepcase. Het geheel biedt verder geen infomatie over de afzonderlijke afleveringen.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is redelijk tot netjes. De Standard Definition beelden zijn rijk aan kleur en de scherpte is ook goed te doen. Dit komt waarschijnlijk doordat de tien afleveringen van het debuutseizoen zijn verdeeld over maar liefst vier schijven. Uiteraard ontbreekt de kenmerkende Dvd-korrel niet en laten de donkere scènes het wat detailbehoud afweten. Het geluid wordt aangeleverd door een standaard Dolby Digital-track. Het openingsthemalied "Outro" werd verzorgd door de band M83.

Bonusmateriaal
Universal Pictures heeft op de schijven geen extra's meegeleverd. En dit is uiteraard jammer, aangezien Versailles zich prima leent voor featurettes over bijvoorbeeld de kledij en de sets. Hieronder de documentaire The Real Versailles van de BBC:


Versailles seizoen 3 al in de maak
Het derde seizoen wordt ondertussen opgenomen wat betekent dat het eerste vervolgseizoen al (deels) is opgeleverd. Canal+ startte met uitzenden op 27 maart en de laatste afleveringen worden toevallig vandaag uitgezonden. Seizoen 2 speelt zich 4 jaar na het eerste seizoen af. Hieronder de trailer:


Lees meer over: Dvd, Review, Recensie, Versailles, George Blagden

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws