search
HBO werkt aan VIER 'Game of Thrones' spin-offs
Series / Nieuws

HBO werkt aan VIER 'Game of Thrones' spin-offs

Maar waar draaien de verhalen mogelijk om?

Eindelijk is het officieel. Er wordt al lang gespeculeerd over een mogelijke spin-off rond HBO's Game of Thrones. Nu laat de zender weten dat het werkt aan maar liefst vier spin-offs. De inhoud van de projecten is niet bekend.


De ideeën worden uitgewerkt door onder meer Kong: Skull Island-scenarist Max Borenstein, A Knight's Tale-schrijver Brian Helgeland, Kingsman: The Golden Circle-scenarist Jane Goldman en Mad Men-scenarist Carly Wray. Die laatste twee worden bij het uitwerken van hun plannen geholpen door bedenker George R.R. Martin.

HBO laat het volgende weten: "D.B. Weiss en David Benioff blijven werken aan het zevende seizoen en bevinden zich al midden in de voorbereidingen voor het achtste en laatste seizoen. We moeten ze op de hoogte houden van onze plannen en ze zullen samen met George R.R. Martin als uitvoerend producenten aan alle projecten meewerken. We zullen ze ondersteunen bij een welverdiende pauze van het schrijven over Westeros, zodra het laatste seizoen af is."

"Er is geen planning voor deze projecten. We nemen zo veel of zo weinig tijd als de schrijvers nodig hebben. En net als met al onze projecten, evalueren we wat we hebben zodra de scenario's binnenkomen."

Waar de verhalen om draaien is niet bekend. Voor de hand ligt dat tenminste iemand werkt aan een bewerking van de Dunk & Egg-boeken van Martin. Andere verhalen kunnen draaien om bijvoorbeeld de oorlog tussen de Children of the Forest en de First Men (die leidde tot de schepping van de White Walkers), of bijvoorbeeld Roberts Rebellion.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen