search
Netflix bestelt tweede seizoen '13 Reasons Why'
Series / Nieuws

Netflix bestelt tweede seizoen '13 Reasons Why'

De controversiƫle serie gaat verder.

Het zat er al heel dik in: Netflix heeft vandaag officieel een tweede seizoen besteld van 13 Reasons Why. De show gaat daarmee verder met het verhaal van Clay Jensen (Dylan Minnette). In dit drama, gebaseerd op de boeken van Jay Asher, komt Clay op een dag thuis van school en blijkt er op de veranda een mysterieuze doos te liggen met zijn naam daarop.


Clay maakt de doos open en ontdekt binnenin een reeks cassettes, opgenomen door Hannah Baker. Zij was zijn klasgenoot en liefde, maar had twee weken eerder zelfmoord gepleegd. Op tape legt Hannah uit dat er dertien redenen waren voor haar om een einde aan haar leven te maken. Voor Clay is het de vraag of hij een van die redenen was.

Het tienerdrama is niet geheel oncontroversieel: daar het zo expliciet omgaat met zelfmoord en uitlegt waarom iemand dat zou doen, zijn sommige mensen bang dat de serie daarmee tieners aan kan zetten om het zelf ook te doen. Om die reden toont Netflix expliciete waarschuwingen voor afleveringen van de serie. Hieronder de teaser voor het tweede seizoen.


Aanbevolen artikelen