Bepaalde plannen 'Stranger Things' blijven liggen voor derde seizoen

Plannen Stranger Things blijven liggen

Want er is zoveel te vertellen...

Jim Pedd, 11 mei 2017 om 14:13

Stranger Things past perfect bij de moderne tijd; een serie vol mysteries en nostalgie. Nu vertelt producent en regisseur Shawn Levy dat de serie van de Duffer Brothers bepaalde ideeën in het tweede seizoen laat liggen. Dat betekent dat een deel van de plannen die men heeft bewaard blijven voor een eventueel derde seizoen.
Dat vertelde Levy tijdens een interview met Collider. “De afleveringen zijn geschreven door de Duffers en zij begrepen onderwijl dat er teveel verhaal was voor negen afleveringen. Dat dwong ons goed te denken over de verhalen die we dit seizoen zouden vertellen. Dus een van de verrassingen was, dat niet alles in een seizoen verteld kon worden… Dus stel dat we 40 ideeën hebben als we met een seizoen beginnen, nemen we er daar 30 van, en bewaren we de rest voor de toekomst.”

Afhankelijk van de prestaties van het tweede seizoen, komt er een derde. Dat lijkt vrij waarschijnlijk natuurlijk. Dit komend seizoen zien we volgens Levy meer van Will Byers en hij legt ook uit wat de gedachte was achter het casten van Noah Schnapp voor die rol: “Toen we de kinderen castten, namen we Noah Schnapp als Will Byers, wetende dat hij nauwelijks in seizoen 1 zou zitten, omdat hij vermist was. En we castten hem, wetende dat het kind speciaal zou zijn. Zelfs als we zijn talenten niet helemaal zouden benutten in het eerste seizoen, wisten we dat Will Byers centraal zou staan in seizoen 2. Noah voldoet echt aan alle uitdagingen. De Duffers en ik, afhankelijk van wie welke afleveringen regisseert, sturen elkaar constant appjes met teksten als ‘holy shit, Noah doet het gewoon’, en we wisten dat hij dat in zich had.”

Vanaf 31 oktober weer op Netflix te zien.

Bron: Collider

Lees meer over: Stranger Things, Netflix, Seizoen 2, Noah Schnapp, Shawn Levy, Duffer Brothers

Populair nieuws