search

Ons nieuws van donderdag 11 mei 2017

Amazon Studios maakt fantasy-drama 'Carnival Row'
Series / Nieuws

Amazon Studios maakt fantasy-drama 'Carnival Row'

Paul McGuigan (Victor Frankenstein) zal de serie regisseren.

Amazon Studios heeft het groene licht gegeven voor acht afleveringen van het nieuwe fantasy-drama Carnival Row. De serie wordt gemaakt door Star Trek-legende Rene Echevarria, Pacific Rim-scenarist Travis Beacham en Victor Frankenstein-regisseur Paul McGuigan.

De fantasy-noir speelt zich af in een neo-Victoriaanse stad, waar mythische wezens zijn gevlucht uit hun door oorlog verscheurde wereld en samenkomen in de eerder genoemde stad. Zodra deze wezens arriveren, lopen de spanningen op tussen de inwoners van de stad en de onverwachte immigranten.

De serie is een tv-verfilming van Beachams A Killing on Carnival Row-script, dat al ruim tien jaar in Hollywood rondzwerft. Vorig jaar gaf Amazon nog opdracht om een pilot-aflevering te maken, maar nu hebben ze direct besloten tot een geheel eerste seizoen.

Echevarria doet dienst als schrijver, uitvoerend producent en showrunner van de serie, McGuigan zal regisseren en produceren en Beacham zal fungeren als uitvoerend producent.

De opnames van Carnival Row moeten in het najaar van 2018 beginnen. Het resultaat zal ergens in 2019 worden uitgezonden.
.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fox geeft Last Man on Earth extra seizoen
Series / Nieuws

Fox geeft Last Man on Earth extra seizoen

De fans kunnen opgelucht ademhalen.

Geoffrey Ketels

Eerder vandaag raakte reeds bekend dat Fox haar populaire serie Gotham een extra seizoen heeft gegeven. Dit nieuws was weinig verrassend. Meteen werd echter ook aangegeven dat 'Last Man on Earth' eveneens een vervolg zou krijgen. De toekomst van deze serie was gedurende enige tijd dan weer wel onzeker. De fans kunnen nu uiteindelijk toch opgelucht ademhalen.

Dat er enige tijd onzekerheid bestond rond het lot van Last Man on Earth was eigenlijk best opvallend te noemen. Het blijft namelijk één van de toppers van Fox. Op vlak van ratings weet ze dan ook telkens opnieuw degelijke resultaten neer te zetten. Het gemiddelde aantal kijkers van de reeks ligt op zo'n 3,4 miljoen. Bovendien sleepte Will Forte ook nog eens twee Emmy nominaties in de wacht voor zijn rol in de serie.

Hoe dan ook lijkt het verhaal van Last Man on Earth dus zeker nog niet ten einde. Ben jij een fan van de reeks en kijk jij ook al uit naar het vierde seizoen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bepaalde plannen 'Stranger Things' blijven liggen voor derde seizoen
Series / Nieuws

Bepaalde plannen 'Stranger Things' blijven liggen voor derde seizoen

Want er is zoveel te vertellen...

Stranger Things past perfect bij de moderne tijd; een serie vol mysteries en nostalgie. Nu vertelt producent en regisseur Shawn Levy dat de serie van de Duffer Brothers bepaalde ideeën in het tweede seizoen laat liggen. Dat betekent dat een deel van de plannen die men heeft bewaard blijven voor een eventueel derde seizoen.

Dat vertelde Levy tijdens een interview met Collider. "De afleveringen zijn geschreven door de Duffers en zij begrepen onderwijl dat er teveel verhaal was voor negen afleveringen. Dat dwong ons goed te denken over de verhalen die we dit seizoen zouden vertellen. Dus een van de verrassingen was, dat niet alles in een seizoen verteld kon worden… Dus stel dat we 40 ideeën hebben als we met een seizoen beginnen, nemen we er daar 30 van, en bewaren we de rest voor de toekomst."

Afhankelijk van de prestaties van het tweede seizoen, komt er een derde. Dat lijkt vrij waarschijnlijk natuurlijk. Dit komend seizoen zien we volgens Levy meer van Will Byers en hij legt ook uit wat de gedachte was achter het casten van Noah Schnapp voor die rol: "Toen we de kinderen castten, namen we Noah Schnapp als Will Byers, wetende dat hij nauwelijks in seizoen 1 zou zitten, omdat hij vermist was. En we castten hem, wetende dat het kind speciaal zou zijn. Zelfs als we zijn talenten niet helemaal zouden benutten in het eerste seizoen, wisten we dat Will Byers centraal zou staan in seizoen 2. Noah voldoet echt aan alle uitdagingen. De Duffers en ik, afhankelijk van wie welke afleveringen regisseert, sturen elkaar constant appjes met teksten als 'holy shit, Noah doet het gewoon', en we wisten dat hij dat in zich had."

Vanaf 31 oktober weer op Netflix te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Motion posters 'The Defenders'
Series / Posters

Motion posters 'The Defenders'

De helden zijn allemaal op een andere plek.

Later dit jaar voegen de helden die uiteindelijk The Defenders vormen, zich samen. Dan nemen ze het op tegen de schurk gespeeld door Sigourney Weaver en zullen ze het waarschijnlijk niet heel gemakkelijk krijgen. Voordat het zover is, is er nog wat marketing te gaan en in het kader daarvan zijn er vandaag vier motion posters. Die laten de vier helden zien: Daredevil (Charlie Cox), Jessica Jones (Krysten Ritter), Luke Cage (Mike Colter) en Iron Fist (Finn Jones).

Op de motion posters zien we een aantal geinige locaties. Matt Murdock lijkt klaar voor de strijd op de dertiende verdieping van Rand Enterprises. Daarnaast zit Jessica buiten dat gebouw, te verlangen naar een drankje. Danny zit in haar kantoor op Jessica te wachten. En Luke, die is er klaar voor in Fogwell's Gym. De laatste poster tot slot laat zien dat Matt een van is van Trish Talk.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sleepy Hollow' stopt na het vierde seizoen
Series / Nieuws

'Sleepy Hollow' stopt na het vierde seizoen

Het verhaal van Ichabod Crane is voorbij.

Ondanks dat FOX probeerde Sleepy Hollow van nieuwe flair te voorzien - door hoofdrolspeelster Nicole Beharie geen nieuw contract te geven, lijkt die poging niet geslaagd te zijn. FOX heeft laten weten dat de serie niet meer terugkeert voor een vijfde seizoen, waarmee het verhaal van het Tom Mison-vehikel ten einde is.

De serie maakte sinds het tweede seizoen een aantal verkeerde beslissingen, waardoor sindsdien de kijkcijfers langzaam omlaag gingen. Zo vertrok eind seizoen 3 Beharie, terwijl zij populair was bij de fans. Het vierde seizoen werd met de dertien afleveringen ook lang niet zo goed bekeken als de zender had gehoopt.

FOX wilde juist mede door nieuwe personages te introduceren en een nieuwe locatie de serie nieuw leven inblazen. Het wilde echter niet werken en dat leidde ertoe dat de show de serie nu beëindigt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grimmige synopsis vierde en laatste seizoen 'The Strain'
Series / Nieuws

Grimmige synopsis vierde en laatste seizoen 'The Strain'

Gaan de Strigoi winnen?

Het staat er steeds slechter voor bij onze vrienden in The Strain. Het vierde en laatste seizoen van de FX-serie heeft nu een synopsis gekregen. Die laat zien dat de Strigoi aan de winnende hand zijn, vooral gezien het einde van het derde seizoen.

"Als het vierde en laatste seizoen begint, zijn er negen maanden verstreken. De wereld is in duisternis vervallen en de Strigoi hebben alle macht in handen. De explosie aan het eind van het derde seizoen zorgde voor een nucleaire apocalypse. De nucleaire winter die daaruit voortkwam, bevrijdde de Strigoi en maakte het voor hen mogelijk ook overdag te bewegen. De Master vestigde zijn totalitaire regime.

De angsten van het gepeupel gebruikend, hebben de Master en zijn volgelingen een ongemakkelijke alliantie gevestigd in "The Partnership". De meerderheid van de mensheid werkt nu voor de Strigoi, met een duidelijke dreiging: samenwerken of sterven. De wereld verkeert in chaos en onze groep helden is uit elkaar gevallen. Elk van hen zal persoonlijke uitdagingen moeten overkomen en de dood weerstaan, voor zelfs de kleinste kans om terug te vechten…. Ondertussen heerst de Master, en brengt hij het einde van de wereld zoals wij die kennen steeds dichterbij. Geconfronteerd met het risico op uitroeiing is het de vraag of onze helden hebben wat er nodig is om de mensheid te redden."


De show is bedacht door Guillermo del Toro en Chuck Hogan. In de Verenigde Staten gaat de serie in juli verder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.