Serie op Dvd: Call the Midwife (seizoen 6)

Best 21st Century TV Drama.

Bram de Groot, 14-05-2017 13:00

Bedenker: Heidi Thomas | Cast: Jenny Agutter (Sister Julienne), Gethin Anthony (Charles Manson), Pam Ferris (Sister Evangelina), Judy Parfitt (Sister Monica Joan), Helen George (Beatrix "Trixie" Franklin), Bryony Hannah (Sister Mary Cynthia), e.a. | Jaar:: 2012-heden | Tv-uitzending: BBC One | Omroep MAX
Nog steeds weet de BBC-serie Call the Midwife hoge ogen te gooien. De dramaserie rond een groep vroedvrouwen in het Londense East End in de jaren 50 en 60 is ondertussen aanbeland in het zesde seizoen en opnieuw keken er meer dan 10 miljoen Britten naar de debuutuitzendingen. In 2016 en 2017 won de serie weer verschillende prijzen, waaronder een TV Choice Awards, een National Television Awards en een Gracie Awards en de BFI & Radio Times TV Festival gaf de serie de titel 'Best 21st Century TV Drama'. Het succes lijkt voorlopig ook niet te stoppen.

In het zesde seizoen van Call the Midwife (IMDb = 8,4) is het 1962. De veranderingen van het nieuwe decennium zorgen voor allerlei nieuwe uitdagingen – er dreigt zelfs een sluiting. Maar ook in deze uitdagende tijden kunnen de vrouwen op elkaar rekenen en doen ze hun best om aanstaande moeders te helpen. Zo zorgen ze onder andere voor een zwangere vrouw uit Somalië en raken zo in contact met een nieuwe, onbekende cultuur. Fred en Violet laten Reggie, en jongen met downsyndroom bij zich wonen, maar realiseren zich snel dat hij meer hulp nodig heeft dan zij hem kunnen bieden. En tijdens een bezoek in een grimmige psychiatrische inrichting komen ze tot hun grote verbazing Zuster Mary Cynthia tegen, die er patiënt is. Samen doen ze alles om het voor elkaar te krijgen dat ze de zorg krijgt die ze nodig heeft.

Onlangs bracht Just Entertainment het zesde seizoen van Call the Midwife uit op Dvd en hieronder een blik op de inhoud van de schijven.


Uitgave: Call the Midwife - Seizoen 6 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 50 minuten | Release: april 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8711983965584 | Met dank aan: Just Entertainment

De drie schijven van deze Blu-ray uitgave van het zesde seizoen van Call the Midwife zitten verpakt in een Stackpack, met daaromheen een insteekhoes. In de hoes of op de schijven is geen extra info te vinden over de afzonderlijke acht afleveringen. De schijven bevatten geen echte extra's.

De acht episodes van seizoen 6 staan evenredig verdeeld over schijf 2 en 3. De beeldkwaliteit is degelijk, maar verder niet enorm opvallend. Het contrast ligt behoorlijk hoog en de donkere delen in het beeld slurpen details fors op. Positief is dat het geheel lekker wegkijkt, maar we zeggen het nogmaals: een high def-uitgave zou natuurlijk geen overbodige luxe zijn. De kans is echter aanwezig dat de doelgroep minder hoge eisen stelt wat betreft beeldkwaliteit. De geluidstrack komt in surround en dat is uiteraard fijn voor alle herrie die de bevallende vrouwen produceren. Het volume mag daarom zo af en toe best een tandje minder.

Kerst special
Op de eerste schijf van deze uitgave staat twee Christmas Specials. Deze werden met kerst 2015 en 2016 uitgezonden door de BCC. Uiteraard erg fijn dat deze specials zijn meegenomen. Eerdere uitgaven van Call the Midwife bevatten deze "bonusaflevering" nog niet.

Drie nieuwe seizoen onderweg
De BBC is blij met Call the Midwife en dat wordt bevestigd met de verlenging met maar liefst drie seizoenen. Ook krijgt ieder seizoen een Christmas Special. Er is dus nog een hoop te beleven voor de fans van de vroedvrouwen en gillende/schreeuwende/huilende moeders en baby's. Wanneer seizoen 7 debuteert is niet bekend, maar dat is waarschijnlijk begin 2018, met een kerstspecial eind 2017.

Lees meer over: Call the Midwife, Seizoen 6, 2017, BBC, Jenny Agutter, Heidi Thomas, Gethin Anthony

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix