search
Dvd-recensie: 'Smeris' seizoen 3

Dvd-recensie: 'Smeris' seizoen 3

Mooie uitgave van het nieuwe seizoen.

Jim Pedd
Cast: Jeroen van Koningsbrugge (Theo Kamp), Dennis van de Ven (Willem Niessen), René van Zinnicq Bergman (Jozias Blok), Lindsay Zwaan (Tessa de Bruyn), Kiki van Deursen (Maartje van Vught), Leo Alkemade (Erik-Jan Bol) | Jaren: 2014 "“ heden | TV-release: BNN

Politieseries blijven goed scoren op de Nederlandse televisie. Niet alleen hebben we hitserie Flikken Maastricht en spin-off Flikken Rotterdam, maar ook BNN-serie Smeris. Die draait om een duo rechercheurs in Tilburg en biedt een geinige blik op die stad.

Dit derde seizoen jagen Theo Kamp en Willem Niessen op de uit Duitsland afkomstige 'Diplomaat'. Tegelijk moeten ze samen met bureau Tilburg ook nog even de EU redden en terrorisme bestrijden. Intussen krijgt Theo te maken met spoken uit zijn undercoververleden, en is het aan Willem om hem uit de brand te helpen. Zal het Theo en Willem lukken om Europa te behoeden voor een grote ramp en weer de controle terug te krijgen over hun eigen levens?

De kijkcijfers van Smeris gaan er langzaam op achteruit. Begon de serie nog met bijna 900.000 kijkers, is dat ondertussen gezakt naar rond de 600.000 kijkers. Dat lijkt misschien niet zo heel veel, maar voor NPO3 zijn het geweldige cijfers.DVD: Smeris seizoen 3 | Duur: 10 x 50 minuten | Release: mei 2017 | Video: 16:9 | Audio: Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 3x DVD | EAN: 8-711983-965515 | Met dank aan: BNN

Deze uitgave pas perfect bij die van de vorige twee seizoenen. Wederom is er gekozen voor een dubbeldikke Dvd-hoes. Het vorig seizoen had nog een rode tint, dit seizoen een witte. Voorop zien we de hoofdrolspelers: Jeroen van Koningsbrugge, Dennis van de Ven, Kiki van Deursen en Susan Visser. Kijk je achterop, is er een synopsis en de gebruikelijke technische informatie. Verder zijn de schijven net als eerst ook weer op elkaar gestapeld, wat beter had gekund.

Video & Audio
De kwaliteit van audio en video zijn goed. Het geheel ziet er strak gemaakt uit, het is duidelijk te zien dat het budget ver gerekt is in een poging de serie er zo goed mogelijk uit te laten zien. Dat is meer dan geslaagd, dus Smeris is een genot om naar te kijken. Wat audio betreft zit het verder ook goed, en is er een mooie balans tussen muziek, dialoog en achtergrondgeluiden.

Toekomst
Smeris krijgt een vierde seizoen. Waar dat nieuwe seizoen over zal gaan is nog niet bekend.

Aanbevolen artikelen