Geen tweede seizoen voor 'The Get Down'

Baz Luhrmann lijkt daar de reden voor te zijn.

Jim Pedd, 26-05-2017 08:00

Baz Luhrmanns hip-hop drama The Get Down beleefde een beetje een aparte productie. Het maken van het eerste seizoen ging niet heel eenvoudig: er waren flinke vertragingen en de kosten liepen gigantisch op. Tegenover Deadline laat Netflix nu weten dat er geen tweede seizoen komt.
Dat terwijl er wel lange onderhandelingen zijn geweest tussen Sony en Netflix, om dat tweede seizoen gemaakt te krijgen. Luhrmann liet al eens weten dat hij niet zoveel zin had in het maken van een tweede seizoen, wat bijdroeg aan de uiteindelijke beslissing van Netflix om er niet mee door te gaan. In een Facebook-bericht liet hij het volgende weten:

"Toen mij gevraagd werd aan de basis van The Get Down te staan, kon ik minstens twee jaar geen film meer regisseren. Die exclusiviteit is begrijpelijkerwijs van groot belang voor Netflix en Sony, die geweldige partners waren bij het maken van de serie. Ik vind het erg jammer dat ik mezelf niet in tweeën kan delen en mezelf beschikbaar kan maken voor beide producties. Ik voel me zo diep verbonden met iedereen met wie ik heb samengewerkt aan deze ongelofelijke ervaring."

The Get Down moet het dus doen met maar één seizoen. De Netflix-serie is daarmee een van de weinigen die geen tweede seizoen kreeg daar.

Bron: Deadline

Lees meer over: The Get Down, Netflix, Baz Luhrmann, Sony, Hiphop

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix