search

Ons nieuws van vrijdag 26 mei 2017

'Black Sails'-producenten en Amazon maken serie over 'Cleopatra'
Series / Nieuws

'Black Sails'-producenten en Amazon maken serie over 'Cleopatra'

De serie wordt omschreven als The Godfather in het oude Egypte.

Amazon Studios is begonnen met het ontwikkelen van dramaserie Cleopatra, die gemaakt zal worden door Jonathan E. Steinberg en Robert Levine (bedenkers en uitvoerend producenten van Black Sails) en uitvoerend producent Dan Shotz. Levine schreef het script van de serie en beschrijft het project als 'The Godfather in het oude Egypte'.

Na haar leven bijna te zijn verloren tijdens een bloederige coup, moet Cleopatra haar natuurlijke geestdrift en politieke talenten gebruiken om haar troon weer toe te eigenen en de eer van haar familie en koninkrijk te redden.

Levine zal samen met Steinberg, Shotz en Mary Beth Basile de serie produceren. De serie moet niet verward worden met soortgelijke (doch mislukte) pogingen om een serie te maken over Cleopatra, waaronder een die zou worden geregisseerd door Elizabeth-regisseur Shekhar Kapur, een NBC-serie en een Lifetime-miniserie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vierde seizoen 'Hannibal'?
Series / Nieuws

Vierde seizoen 'Hannibal'?

Bryan Fuller heeft een goed idee.

Alweer even geleden trok NBC de stekker uit de serie Hannibal van bedenker Bryan Fuller. De serie gebaseerd op personages uit het boek Red Dragon van Thomas Harris had echter een hoop trouwe fans en deze waren dan ook diep teleurgesteld. Maar is er nu hoop doordat Fuller met een idee komt voor een vierde seizoen?

"Ik heb net een geweldig idee voor seizoen 4. Er is een interessant hoofdstuk in de relatie tussen Will Graham en Hannibal Lecter dat fascinerend zou zijn om uit te pakken. Ik heb het gedeeld met de bepalende heren en zij zijn enthousiast. Er is een verhaal dat ik wil laten zien rond Katie Isabelle's personage Margot Verger, waarvan we weren dat ze de moeder is van de Verger erfgenamen en de Verger vleesverpakkingsindustrie."

Hannibal werd in 2015 gecanceld na drie seizoenen. Fuller teast sindsdien de komst van een nieuw seizoen, met uiteraard ook hoofdrolspeler Mads Mikkelsen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie op Dvd: Jeuk (seizoen 4)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Jeuk (seizoen 4)

Vermaak met Thomas Acda en Peter Heerschop.

Bedenker: Casper Christensen | Frank Hvam | Cast: Thomas Acda (Thomas), Peter Heerschop (Peter), Jelka van Houten (Jelka), Rosa Reuten (Rosa), Ellen Parren (Ellen) e.a. | Uitzending serie: 2014 - heden | Tv-zenders: VARA

Eerder dit jaar werd alweer het vierde seizoen van Jeuk afgerond, een komedieserie vol met sketches met Thomas Acda en Peter Heerschop in de hoofdrol. Het geheel, gebaseerd op het Deense Klovn, wordt door de VARA omschreven als de meest schaamteloze en schaamtevolle comedy van Nederland. De serie is redelijk snel opgenomen, en dit komt ook doordat veel van de scènes geïmproviseerd zijn. En dit levert vaak de nodige vermakelijke momenten op. Onlangs verscheen het recente seizoen op Dvd.

In seizoen 4 zijn ook Jelka van Houten en Rosa Reuten weer van de partij. Wederom komen de vier typetjes in pijnlijke en gênante situaties terecht. Er zijn ook bijdragen voor onder meer Simon Keizer, Bridget Maasland, Kees Tol, Gijs Staverman, Freek Bartels, Jan Kooijman, Diederik Ebbinge en Wart Kamps. Niet bekend met Jeuk? Hieronder een van de afleveringen.




Serie: Jeuk - Seizoen 4 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 25 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands Dolby Digital 2.0 | Ondertitels: geen | EAN: 8717344758468 | Release: mei 2017 | Met dank aan: Just Bridge Entertainment

De twee Dvd-schijven van het vierde seizoen van Jeuk zitten vastgeklikt in een stackcase. Er wordt op of in de hoes of op de schijven geen extra info geboden over afzonderlijke afleveringen. Wel zit er in de hoes een foldertje met andere uitgaven van Just Entertainment.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is heel standaard. Geheel verrassend is dit niet. De productie is snel opgenomen en state of the art apparatuur is er waarschijnlijk niet bij aan te pas gekomen. Ook de geluidstrack is met een Dolby Digital 2.0 basic. Al met al ziet het er prima uit en de dialoog is prima te volgen. Niets mis mee eigenlijk.

Geen extra's
Net als bij andere uitgaven van series heeft Just Entertainment geen extra's toegevoegd en er zijn ook geen trailers te bekijken van andere Just uitgaven.

Vijfde seizoen?
Het is nog niet bekend of er een vijfde seizoen komt voor Jeuk. De kijkcijfers lijken nog voldoende, dus wie weet gaan onder meer Thomas Acda en Peter Heerschop nog een seizoen door. Hieronder nog een snel sketchje.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sigourney Weaver over haar 'Defenders'-schurk
Series / Nieuws

Sigourney Weaver over haar 'Defenders'-schurk

Een echte vrouw van de Renaissance.

Sigourney Weaver speelt de rol van Alexandra in The Defenders. Ze is een schurk van wie vrijwel niets bekend is, al druppelen langzaamaan details naar buiten. Eerst hoorden we alleen dat het om een erg machtige vrouw gaat, die intellectueel en levensgevaarlijk is.

Nu vertelt Weaver dat er meer achter Alexandra schuilt dan verwacht. Over schurken vertelt ze: "Voor hen, komt alles altijd ergens uit voort. Ze kunnen de dingen niet zien zoals normale mensen, proberen nog altijd iets voor henzelf af te ronden."

En over haar eigen slechterik: "ik denk dat ze een vrouw van de Renaissance is. Ik denk het wel, ze heeft van die dingen, maar ze houdt echt van het leven, van cultuur. Het is een van de meest interessante vrouwelijke personages die ik ooit gezien heb."

Naar het schijnt is het personage de leider van The Hand en zou ze in deze serie klaar zijn om de plannen waar al sinds het eerste seizoen van Daredevil naar gehint wordt, af te ronden. Vanaf 18 augustus te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bloederige trailer animatieserie 'Castlevania'
Series / Trailer

Bloederige trailer animatieserie 'Castlevania'

Netflix brengt op 7 juli het complete eerste seizoen uit.



Netflix heeft een eerste teaser vrijgegeven voor Castlevania. De animatieserie van producent Adi Shankar heeft dus eindelijk bewegende beelden, evenals een releasedatum. Alle afleveringen worden tegelijk op 7 juli vrijgegeven.

De serie is gebaseerd op het plot van Castlevania III: Dracula's Curse en is een vierdelig, twee uur durende special, die draait om het laatste overlevende lid van de in ongenade vervallen Belmont-clan. Hij probeert Oost-Europa te behoeden voor uitsterven door Vlad 'Dracula' Tepes. De serie zou Rated-R zijn en een animatieversie van Game of Thrones worden.

Een tijd geleden vertelde Shankar nog het volgende over de serie: "het wordt duister, satirisch en speelt zich na een decennium van propaganda af en zal het vampiergenre op de kop gooien."

Hoe zien we op 7 juli.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen tweede seizoen voor 'The Get Down'
Series / Nieuws

Geen tweede seizoen voor 'The Get Down'

Baz Luhrmann lijkt daar de reden voor te zijn.

Baz Luhrmanns hip-hop drama The Get Down beleefde een beetje een aparte productie. Het maken van het eerste seizoen ging niet heel eenvoudig: er waren flinke vertragingen en de kosten liepen gigantisch op. Tegenover Deadline laat Netflix nu weten dat er geen tweede seizoen komt.

Dat terwijl er wel lange onderhandelingen zijn geweest tussen Sony en Netflix, om dat tweede seizoen gemaakt te krijgen. Luhrmann liet al eens weten dat hij niet zoveel zin had in het maken van een tweede seizoen, wat bijdroeg aan de uiteindelijke beslissing van Netflix om er niet mee door te gaan. In een Facebook-bericht liet hij het volgende weten:

"Toen mij gevraagd werd aan de basis van The Get Down te staan, kon ik minstens twee jaar geen film meer regisseren. Die exclusiviteit is begrijpelijkerwijs van groot belang voor Netflix en Sony, die geweldige partners waren bij het maken van de serie. Ik vind het erg jammer dat ik mezelf niet in tweeën kan delen en mezelf beschikbaar kan maken voor beide producties. Ik voel me zo diep verbonden met iedereen met wie ik heb samengewerkt aan deze ongelofelijke ervaring."

The Get Down moet het dus doen met maar één seizoen. De Netflix-serie is daarmee een van de weinigen die geen tweede seizoen kreeg daar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.