search
Aantal afleveringen laatste 'Game of Thrones'-seizoen bekend
Series / Nieuws

Aantal afleveringen laatste 'Game of Thrones'-seizoen bekend

En meer screentime voor Clarke, Dinklage en Harington.

Waar de vorige seizoenen van Game of Thrones nog uit tien afleveringen bestonden, bestaat het binnenkort te verschijnen zevende seizoen uit slechts zeven afleveringen. Nu is ook bekend dat het achtste en laatste seizoen minder afleveringen krijgt: slechts zes. Dit meldt Entertainment Weekly.


Misschien iets beter nieuws is dat in het aankomende zevende seizoen meer schermtijd wordt ingeruimd voor de drie personages Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), Tyrion Lannister (Peter Dinklage) en Jon Snow (Kit Harington). Dit werd door de acteurs zelf aangegeven tegenover Entertainment Weekly.

Ook D.B. Weiss bevestigt dit: "De werelden komen steeds meer samen en de personages die elkaar nog niet hebben ontmoet gaan elkaar nu ontmoeten en er zijn meer hoofdpersonages in de verhaallijnen dat ooit te voren." Tevens worden er weer met meer personages afgerekend, zoals dat in GoT gaat.

Na de aankomende twee laatste seizoenen van Game of Thrones is het overigens nog niet voorbij. HBO werkt namelijk aan maar liefst vijf (!) spin-offs. De kans is groot dat de eerste spin-off snel in productie gaat, zodat deze in 2018 of 2019 te zien is.

Game of Thrones seizoen 7 debuteert op 16 juli op HBO.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen