Hayley Atwell wil niet langer 'Doctor Who' spelen

Hayley Atwell wil niet langer Doctor Who spelen

Maar weet wel iemand anders voor de rol.

Jim Pedd, 30 mei 2017 08:00

Hoopte ze eerst van harte als eerste vrouw de rol van Doctor Who op zich te kunnen nemen, lijkt dat nu wel zo’n beetje voorbij. Actrice Hayley Atwell laat namelijk weten dat ze toch niet meer in de BBC-hit te zien wil zijn. Daarmee is een belangrijke kandidaat - althans, wat het internet betreft - voor de rol van de Doctor afgevallen.
“Ik wil het niet spelen,” vertelde Atwell in een interview. “Nee, het is niet zo mijn ding, maar ik heb er wel respect voor.” Maar ze weet wel een kandidaat voor de rol: “Ik ben een groot fan van Phoebe Waller-Bridge. Ze speelt de hoofdrol in Fleabag. Er waren gesprekken over dat zij de volgende Doctor zou zijn. En ze is zo grappig en excentriek en uniek; ze zou het geweldig doen. Ik kan me niet voorstellen dat iemand anders het zal doen.”

Nu het - tot dusverre goed ontvangen - tiende seizoen volop bezig is, kunnen we ook langzaam vooruit gaan kijken. Peter Capaldi zal zijn tijd als de Doctor dit jaar nog beëindigen, net als dat Steven Moffat straks klaar is als showrunner. Dan is het aan Chris Chibnall om de serie opnieuw vorm te geven.

Bron: Geek Feed

Lees meer over: Doctor Who, BBC, Hayley Atwell, Peter Capaldi, Steven Moffat, Chris Chibnall

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws