Dvd-recensie: 'Orphan Black' seizoen 3

Dvd-recensie: 'Orphan Black' seizoen 3

Wederom een prima uitgave.

Jim Pedd, 31 mei 2017 om 15:46

Bedenker: John Fawcett, Graeme Manson | Cast: Tatiana Maslany (Sarah Manning), Jordan Gavaris (Felix Dawkins), Maria Doyle Kennedy (Siobhan Sadler), Kristian Bruun (Donnie Hendrix) e.a. | Uitzending: 2013 - heden | Tv-zenders: BBC / Space
Orphan Black wordt het met seizoen gekker, maar gaat volop verder. De show is ondertussen toen aan de derde reeks, die net als voorgaande seizoenen goed ontvangen werd. De hitserie is nu op Dvd te koop in Nederland.

Na de schokkende ontdekking van Project Castor komen Sarah en haar zussen in dit derde seizoen van Orphan Black recht tegenover de dodelijke klonen van dit geheime militaire project te staan. Wie zijn deze mannelijke klonen? Waarom zijn ze gemaakt? Ondertussen probeert Sarah haar ontvoerde zus Helena terug te vinden en doet een doodzieke Cosima een wanhopige poging haar leven te redden door op zoek te gaan naar het genetisch defect. Sarah, Cosima, Alison en Helena zijn samen sterker dan alleen, maar hun band wordt op de proef gesteld. Hoe ver gaan ze om elkaar te beschermen? En komen ze dichter bij de waarheid? Of vallen ze ten prooi aan degenen die hen hebben gecreëerd?

De tien afleveringen van dit derde seizoen werden goed ontvangen door critici en ook goed bekeken. Gemiddeld trokken ze op de vijf AMC-kanalen in de VS (BBC America, AMC, IFC, SundanceTV en WE tv) zo'n 1,27 miljoen kijkers. Dat is genoeg om een vierde en ondertussen ook een vijfde seizoen te rechtvaardigen.


Dvd: Orphan Black - seizoen 3 | Aantal discs 3x Dvd | Speelduur: 408 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78:1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8-71§9372-005064 | Met dank aan: Dutch Filmworks

Orphan Black wordt aangeleverd in een dubbeldikke Dvd-hoes, met daar een standaard slipcover omheen. De twee hebben hetzelfde design en het ziet er sfeervol uit. Er is gekozen voor een design met glasscherven, waarin de verschillende personages te zien zijn. Achterop een synopsis en de titels van de afleveringen. Binnenin helaas de schijven op elkaar gestapeld, wat eigenlijk het enige minder mooie aan dit design is.

De tien afleveringen zien er goed uit, dankzij een mooie transfer. Ondanks dat het dus geen Blu-ray uitgave is, ziet het er wel gedetailleerd genoeg uit. Enkel de fijne details die je gewoonlijk krijgt met een Blu-ray zijn niet te zien. Verder zit het met de audio ook goed, dialoog is goed verstaanbaar en meestal centraal, wat vooral opvalt bij actiescènes.


Vijfde seizoen
In Engeland en de Verenigde Staten is het vierde seizoen allang te zien geweest. In Nederland duurt het nog even, en lijkt dat binnenkort op Dvd te koop te zijn. Het vijfde seizoen is verder vanaf volgende maand te zien.

Lees meer over: Dvd, Recensie, Bluray, Review, Orphan Black, Seizoen 4, John Fawcett, Graeme Manson, Tatiana Maslany, Jordan Gavaris, Maria Doyle Kennedy, Kristian Bruun

Informatie over de serie: Orphan Black

Populair nieuws