search

Ons nieuws van woensdag 31 mei 2017

Stijlvol nieuw artwork Netflix-animatieserie 'Castlevania'
Series / Posters

Stijlvol nieuw artwork Netflix-animatieserie 'Castlevania'

Vanaf 7 juli wordt het eerste seizoen beschikbaar gesteld door Netflix.

In navolging op de eerste trailer van ruim een week geleden, heeft Netflix nu een eerste poster van de animatieserie Castlevania vrijgegeven. Het Japanse gameblad Famitsu heeft het stuk artwork, dat sterk doet denken aan de gamecovers van vroeger, weten te bemachtigen.

In de duistere fantasy-animatieserie volgen we het laatste overlevende lid van de Belmont-clan, die Oost-Europa probeert te redden van de wrede Vlad Dracula Tepe en zijn volgelingen.

Castlevania is een project van Frederator Studios. Uitvoerend producenten van de serie zijn Warren Ellis, Kevin Kolde, Fred Seibert en Adi Shankar. Netflix zal het eerste seizoen op 7 juli a.s. beschikbaar stellen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Orphan Black' seizoen 3
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Orphan Black' seizoen 3

Wederom een prima uitgave.

Bedenker: John Fawcett, Graeme Manson | Cast: Tatiana Maslany (Sarah Manning), Jordan Gavaris (Felix Dawkins), Maria Doyle Kennedy (Siobhan Sadler), Kristian Bruun (Donnie Hendrix) e.a. | Uitzending: 2013 - heden | Tv-zenders: BBC / Space

Orphan Black wordt het met seizoen gekker, maar gaat volop verder. De show is ondertussen toen aan de derde reeks, die net als voorgaande seizoenen goed ontvangen werd. De hitserie is nu op Dvd te koop in Nederland.

Na de schokkende ontdekking van Project Castor komen Sarah en haar zussen in dit derde seizoen van Orphan Black recht tegenover de dodelijke klonen van dit geheime militaire project te staan. Wie zijn deze mannelijke klonen? Waarom zijn ze gemaakt? Ondertussen probeert Sarah haar ontvoerde zus Helena terug te vinden en doet een doodzieke Cosima een wanhopige poging haar leven te redden door op zoek te gaan naar het genetisch defect. Sarah, Cosima, Alison en Helena zijn samen sterker dan alleen, maar hun band wordt op de proef gesteld. Hoe ver gaan ze om elkaar te beschermen? En komen ze dichter bij de waarheid? Of vallen ze ten prooi aan degenen die hen hebben gecreëerd?

De tien afleveringen van dit derde seizoen werden goed ontvangen door critici en ook goed bekeken. Gemiddeld trokken ze op de vijf AMC-kanalen in de VS (BBC America, AMC, IFC, SundanceTV en WE tv) zo'n 1,27 miljoen kijkers. Dat is genoeg om een vierde en ondertussen ook een vijfde seizoen te rechtvaardigen.



Dvd: Orphan Black - seizoen 3 | Aantal discs 3x Dvd | Speelduur: 408 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78:1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8-71§9372-005064 | Met dank aan: Dutch Filmworks

Orphan Black wordt aangeleverd in een dubbeldikke Dvd-hoes, met daar een standaard slipcover omheen. De twee hebben hetzelfde design en het ziet er sfeervol uit. Er is gekozen voor een design met glasscherven, waarin de verschillende personages te zien zijn. Achterop een synopsis en de titels van de afleveringen. Binnenin helaas de schijven op elkaar gestapeld, wat eigenlijk het enige minder mooie aan dit design is.

De tien afleveringen zien er goed uit, dankzij een mooie transfer. Ondanks dat het dus geen Blu-ray uitgave is, ziet het er wel gedetailleerd genoeg uit. Enkel de fijne details die je gewoonlijk krijgt met een Blu-ray zijn niet te zien. Verder zit het met de audio ook goed, dialoog is goed verstaanbaar en meestal centraal, wat vooral opvalt bij actiescènes.



Vijfde seizoen
In Engeland en de Verenigde Staten is het vierde seizoen allang te zien geweest. In Nederland duurt het nog even, en lijkt dat binnenkort op Dvd te koop te zijn. Het vijfde seizoen is verder vanaf volgende maand te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallend: einde verhaal voor 'Underground'
Series / Nieuws

Opvallend: einde verhaal voor 'Underground'

Budgettaire beslissingen liggen aan de basis van de beslissing.

Geoffrey Ketels

Opvallend nieuws vandaag. WGN America heeft namelijk bekend gemaakt dat haar serie 'Underground' geen vervolg meer krijgt. Het drama van Misha Green en Joe Pokaski zou het slachtoffer zijn geworden van besparingen die doorgevoerd moesten worden na de overname van het moederbedrijf door de Sinclair Media Group.

Peter Kern, President en CEO van Tribune Media heeft in een verklaring het volgende aangegeven; "De recente overname van Tribune Media en dus ook WGN America heeft er voor gezorgd dat de beschikbare, financiële middelen moeten herbekeken worden. Het spreekt voor zich dat dit ook betekent dat bepaalde projecten plaats moeten maken voor de nieuwe strategie die is uitgedokterd".

De cast van Underground bestond onder meer uit Jurnee Smollett-Bell, Aldis Hodge en Aisha Hinds. De reeks kreeg uiteindelijk twee goed onthaalde seizoenen. Was jij een fan van de serie en vind jij het ook zo jammer dat er geen vervolg meer op zal worden gemaakt?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix bestelt eerste Turkse serie
Series / Nieuws

Netflix bestelt eerste Turkse serie

Het wordt een 10 episodes tellend drama.

Geoffrey Ketels

Netflix heeft bekend gemaakt dat het haar eerste Turkse serie (een naam is momenteel nog niet bekend) heeft besteld. Het zou gaan om een drama waarvan het eerste seizoen zal bestaan uit tien afleveringen en zal worden geproduceerd door O3 Medya. Het drama zal volgend jaar een wereldwijde lancering krijgen.

De nieuwe Netflix serie zou zich richten op de rijke geschiedenis van het Ottomaanse Rijk. Uiteraard is er ook een magisch kantje aan de reeks. Zo raakte immers bekend dat de kijker een jonge man zal volgen die op een zeker ogenblik ontdekt dat hij over speciale krachten beschikt. Wanneer Istanbul wordt bedreigd door donkere krachten moet hij in actie komen. Uiteraard doet hij dat niet alleen, maar wel met een aantal vrienden.

Met de komst van de nieuwe serie wil Netflix haar marktpositie in Turkije versterken. Ben jij ook al benieuwd naar wat dit nieuwe drama allemaal voor ons zal in petto hebben?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Finn Jones: Verlenging 'Iron Fist' aanstaand
Series / Nieuws

Finn Jones: Verlenging 'Iron Fist' aanstaand

Hij denkt dat het er heel snel komt.

Ondanks dat Iron Fist niet heel enthousiast ontvangen werd, lijkt het erop dat we desondanks binnen afzienbare tijd een hernieuwing krijgen. Daar lijkt hoofdrolspeler Finn Jones in elk geval naar te hinten. Hij vertelde tijdens de Puerto Rico Comic-Con 2017 namelijk dat er snel een aankondiging komt.

Het is ook niet bepaald voor het eerst dat Jones hiernaar hint. Laatst vertelde hij nog dat er na The Defenders plek zou zijn voor het originele kostuum van zijn superheld. Daarnaast vertelde Sacha Dhawan ooit dat de kans groot was dat ze terug zou keren voor een tweede seizoen.

Iron Fist zou, als er geen verlenging komt, de eerste Marvel/Netflix-serie zijn die geen nieuw seizoen kreeg. Mocht dat er inderdaad gewoon komen, lijkt het erop dat 't in 2019 te zien zal zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Defenders' speelt zich over 48 uur af
Series / Nieuws

'The Defenders' speelt zich over 48 uur af

Waarmee het verhaal vermoedelijk vrij vlot gaat.

Nog een paar maandjes wachten en dan is The Defenders eindelijk opNetflix te zien. Het acht afleveringen tellende seizoen verenigt de vier helden, Daredevil (Charlie Cox), Jessica Jones (Krysten Ritter), Luke Cage (Mike Colter) en Iron Fist (Finn Jones), in een strijd tegen de kwaadaardige Alexandra (Sigourney Weaver). Nu is iets meer bekend over het seizoen.

Volgens SuperBroMovies vertelde acteur Finn Jones dat de acht afleveringen zich over een spanne van 48 uur afspelen. Wat dat betekent voor het verhaal? Vermoedelijk dat de dreiging van The Hand en Alexandra meteen enorm is, en dan ook geen seconde op zich kan laten wachten om opgepakt te worden.

Een echte synopsis is er nog niet. Het enige dat we hebben is dit: "Marvels The Defenders volgt Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist. Een kwartet van helden met een gemeenschappelijk doel: om New York City te redden. Dit is het verhaal van vier strijders, elk met hun eigen persoonlijke uitdagingen, die zich realiseren dat ze wellicht samen sterker zijn."

Vanaf 18 augustus te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. Binnenkort op HBO Max: Alle 13 gloednieuwe series die in mei verschijnen

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen