Tv-serie op Dvd: Divorce

Tv-serie op Dvd: Divorce

Opgelet: Sarah Jessica Parker is terug!

Door onze nieuwsredactie, 11 juni 2017 13:00

Bedenker: Sharon Horgan | Cast: Sarah Jessica Parker (Frances Dufresne), Thomas Haden Church (Robert Dufresne), Molly Shannon (Diane), Talia Balsam (Dallas Holt), Tracy Letts (Nick) e.a. | Uitzending serie: 2016 - heden | Tv-zenders: HBO
Sarah Jessica Parker is uiteraard de grote ster uit de uiterst succesvolle HBO-serie Sex and the City (1998–2004). Daarna was ze echter niet meer te zien op televisie, zeker niet in een hoofdrol. In 2016 bundelde Parker de krachten opnieuw met HBO en samen leverden ze de komedieserie Divorce op, welke niets te maken heeft met de gelijknamige Nederlandse serie van Linda de Mol. Onlangs bracht Warner Home Video het debuutseizoen van Divorce uit op Dvd.

In het eerste seizoen van Divorce speelt Parker de rol van Frances, die al tien jaar samen is met haar man Robert (Thomas Haden Church), de vader van haar twee kinderen. Het huwelijk strandt en Frances besluit om haar leven eens goed onder de loep te nemen. Maar een frisse start maken is moeilijker dan ze dacht.


Serie: Divorce - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 25 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: geen | EAN: 8711983965911 | Release: mei 2017 | Met dank aan: Just Bridge Entertainment

De twee Dvd-schijven van het eerste seizoen van Divorce zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd-keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de keepcase staat netjes aangegeven welke afleveringen, met titels, op welke schijf staan.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is degelijk. De beeldvullende weergave, over het algemeen standaard bij dergelijke series, is in alles overeenkomstig met wat je zou verwachten van een Dvd-uitgave van een recente serie. De kleuren zijn natuurlijk, in dit geval misschien net iets te rood, de scherpte is wat mat, maar prima te doen, en de zaken die een High Def-schijf vaak ondervangt zijn aanwezig. Zo hebben de beelden last van lichte ghosting en slurpen de donkere beelden de details op. De geluidstrack is Dolby Digital 5.1 en deze is prima, met goed volgbaar dialoog en hier en daar wat muzikale ondersteuning.

Audiocommentaar
Warner Bros. heeft weinig interessante extra's meegeleverd. Deze houden namelijk op bij audiocommentaar bij de derde (schijf 1) en de zesde en zevende aflevering (schijf 2). Mocht je dus extra informatie wensen, dan ben je aangewezen op één van deze tracks, aangeleverd door Parker en schrijvers Paul Simms, Tom Scharpling en Adam Resnick.

Tweede seizoen onderweg
HBO heeft eind 2016 aangegeven dat Divorce een tweede seizoen krijgt. Het eerste seizoen werd namelijk redelijk ontvangen en de kijkcijfers stemde HBO klaarblijkelijk ook tevreden. Seizoen 2 moet opnieuw bestaan uit tien afleveringen. Sarah Jessica Parker, die voor haar rol werd genomineerd voor een Golden Globe, en Thomas Haden Church keren ongetwijfeld terug.

Lees meer over: Blu Ray, Dvd, Divorce, Sarah Jessica Parker, Thomas Haden Church, HBO

Populair nieuws