Netflix rechtvaardigt cancellen 'Sense8' en 'The Get Down'

Het komt neer op geld. Niks meer, niks minder.

Jim Pedd, 12-06-2017 10:12

Netflix besloot recent om de peperdure series The Get Down en Sense8 te annuleren. Daarop volgden petities van fans, die wilden dat de series nieuwe seizoenen zouden krijgen. Maar de streamer volhardt in zijn keuzes en nu legt contentbaas Ted Sarandos die uit.
"Het komt erop neer dat we moeten kijken naar de verhouding tussen de uitgaven aan zo'n serie en het aantal mensen dat ernaar kijkt," begon hij. "Het is behoorlijk traditioneel. Als ik dat zeg" een dure serie voor een groot publiek maken is geweldig. Maar een grote, dure serie voor een klein publiek maken is zelfs binnen ons model erg zwaar om te laten werken."

Zo weten we ook dat Netflix gekeken heeft naar de mogelijkheid om afleveringen van Sense8 goedkoper te maken. Dat was gewoon niet mogelijk gezien de hoge budgetten per aflevering. Iets soortgelijks gold voor The Get Down. Afleveringen van die laatste serie kostten naar schatting 12 miljoen dollar om te maken, terwijl een aflevering van Sense8 een budget van 9 miljoen dollar had.

"Dat konden we er niet aan uitgeven," ging Sarandos verder. "Als je al je geld steekt in iets waar maar weinig mensen naar kijken, heb je uiteindelijk niets voor mensen om naar te kijken. We konden geen groot genoeg publiek vinden voor die series om ze te maken."

Bron: The Wrap

Lees meer over: Netflix, Ted Sarandos, Streamingdienst, Cancellen, The Get Down, Sense8

Populair nieuws