search

Ons nieuws van maandag 12 juni 2017

Anna Chlumsky gecast in 'Halt and Catch Fire'
Series / Nieuws

Anna Chlumsky gecast in 'Halt and Catch Fire'

Ze speelt een cruciale rol in het vierde en laatste seizoen van de reeks.

Geoffrey Ketels

Anna Chlumsky (onder meer bekend van 'Veep') zal de cast vervoegen van de reeks 'Halt and Catch Fire'. Eerder raakte bekend dat de serie met haar vierde seizoen ten einde komt. De vier keer voor een Emmy genomineerde actrice zal in Halt and Catch Fire de rol spelen van Dr. Katie Herman.

"Vanaf de eerste dag dat Anna op de set is verschenen heeft ze een fantastische hoeveelheid aan nieuwe energie met zich meegebracht. Niet alleen is haar inbreng een zege voor de vaste cast, daarnaast weet ze een compleet nieuwe dynamiek te realiseren die de show nog beter maakt. Anna vertolkt haar personage bovendien met een opmerkelijke diepgang. Haar persoonlijke ervaringen zorgen er voor dat ze zich op uitmuntende wijze kan inleven in haar rol. We mogen ons dan ook terecht gelukkig prijzen dat we een actrice met haar staat van dienst hebben kunnen aantrekken voor het vierde en finale seizoen van Halt and Catch Fire", aldus co-creator Christopher C. Rogers.

Ben jij een fan van de serie 'Halt and Catch Fire' en kijk je al uit naar het optreden van Anna Chlumsky?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lindsay Lohan in tweede seizoen 'Sick Note'
Series / Nieuws

Lindsay Lohan in tweede seizoen 'Sick Note'

De actrice vervoegt een sowieso reeds erg aantrekkelijke cast.

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Recent werd duidelijk dat de Sky komedie 'Sick Note' een tweede seizoen krijgt. Met een cast bestaande uit onder meer Rupert Grint, Nick Frost en Don Johnson is de basis voor een succesvol vervolg op het nog te verschijnen eerste seizoen alvast gelegd. Nu mag er nog een bekende, extra naam aan dit rijtje worden toegevoegd. Het gaat hierbij om niemand minder dan Lindsay Lohan.

Het eerste seizoen van de serie Sick Note wordt uitgezonden in de herfst van dit jaar. Het tweede seizoen wordt op dit eigenste ogenblik reeds geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk. In het eerste seizoen wordt het personage van Rupert Grint foutief gediagnosticeerd met een terminale aandoening door zijn incompetente dokter (gespeeld door Nick Frost). Hij krijgt het advies om te liegen over zijn aandoening tegen niet alleen zijn collega's, maar ook tegen vrienden en familie. De leugens worden echter zo complex dat hij er zelf in verstrikt raakt.

Sick Note wordt geproduceerd door King Bert. Het productieteam bestaat verder ook nog uit Jo Sargent evenals de schrijvers en acteurs David Walliams en Miranda Hart. Kijk jij al uit naar het eerste seizoen van deze reeks evenals naar het optreden van Lindsay Lohan in het nu reeds aangekondigde vervolg?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nathan Fillion in 'A Series of Unfortunate Events'
Series / Nieuws

Nathan Fillion in 'A Series of Unfortunate Events'

Ook Tony Hale tekent voor de Netflix-serie.

Acteur Nathan Fillion heeft getekend voor het tweede seizoen van A Series of Unfortunate Events. Hij is niet de enige die in de tweede reeks van de Netflix-serie te zien zal zijn: ook Tony Hale heeft namelijk getekend voor de volgende afleveringen van de boekverfilming.

De Netflix-serie is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Daniel Handler en vertelt het verhaal van de Baudelaire-weesjes. Die kinderen verliezen hun ouders in een mysterieuze brand en worden al snel achterna gezeten door hun oom, Count Olaf (Neil Patrick Harris). Hij heeft er alles voor over om hun fortuin te bemachtigen.

Het is nog niet helemaal zeker wanneer het tweede seizoen te zien is. Wel weten we dat het gebaseerd wordt op boeken vijf tot en met negen in de reeks van Handler. Daarna volgt nog een derde seizoen dat de laatste vier boeken verfilmt. Vermoedelijk zal Netflix vaart willen maken met de afleveringen - de kindsterren die de hoofdrollen spelen zien er natuurlijk snel ouder uit.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix rechtvaardigt cancellen 'Sense8' en 'The Get Down'
Series / Nieuws

Netflix rechtvaardigt cancellen 'Sense8' en 'The Get Down'

Het komt neer op geld. Niks meer, niks minder.

Netflix besloot recent om de peperdure series The Get Down en Sense8 te annuleren. Daarop volgden petities van fans, die wilden dat de series nieuwe seizoenen zouden krijgen. Maar de streamer volhardt in zijn keuzes en nu legt contentbaas Ted Sarandos die uit.

"Het komt erop neer dat we moeten kijken naar de verhouding tussen de uitgaven aan zo'n serie en het aantal mensen dat ernaar kijkt," begon hij. "Het is behoorlijk traditioneel. Als ik dat zeg… een dure serie voor een groot publiek maken is geweldig. Maar een grote, dure serie voor een klein publiek maken is zelfs binnen ons model erg zwaar om te laten werken."

Zo weten we ook dat Netflix gekeken heeft naar de mogelijkheid om afleveringen van Sense8 goedkoper te maken. Dat was gewoon niet mogelijk gezien de hoge budgetten per aflevering. Iets soortgelijks gold voor The Get Down. Afleveringen van die laatste serie kostten naar schatting 12 miljoen dollar om te maken, terwijl een aflevering van Sense8 een budget van 9 miljoen dollar had.

"Dat konden we er niet aan uitgeven," ging Sarandos verder. "Als je al je geld steekt in iets waar maar weinig mensen naar kijken, heb je uiteindelijk niets voor mensen om naar te kijken. We konden geen groot genoeg publiek vinden voor die series om ze te maken."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reboot 'Alias' lijkt aanstaande
Series / Nieuws

Reboot 'Alias' lijkt aanstaande

Er wordt met J.J. Abrams gesproken.

Tussen 2001 en 2006 verschenen er vijf seizoenen van de actieserie Alias. Sindsdien wordt er regelmatig gesproken over een terugkeer. Entertainment Weekly sprak met uitvoerend producent Josh Applebaum tijdens een reünie welke plaatsvond tijdens het ATX Television Festival in Austin, Texas.

Applebaum werd gevraagd of Alias terugkeert. Zijn reactie:"Zeg nooit nooit. Het zou geweldig zijn het te doen. We hebben er zelfs met J.J. over gesproken. Het juiste idee zou moeten opkomen. We zouden het niet doen als het niet absoluut perfect is."

De originele serie werd bedacht door J. J. Abrams en er waren hoofdrollen voor onder meer Jennifer Garner, Michael Vartan en Ron Rifkin en zelfs Bradley Cooper. De serie won tijdens zijn bestaan onder meer een Golden Globe (Garner) en was genomineerd voor vele andere uiteenlopende prijzen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen