search
Glenn Close vindt weg naar Amazon pilot 'Sea Oak'
Series / Nieuws

Glenn Close vindt weg naar Amazon pilot 'Sea Oak'

Het zou haar eerste reguliere rol zijn in een tv-serie sinds 'Damages'...

Geoffrey Ketels

Actrice Glenn Close staat dicht bij haar eerste, nieuwe optreden voor de televisie sinds haar rol in 'Damages'. Close zal namelijk te zien zijn in de half uur durende pilot van de nieuwe Amazon serie 'Sea Oak'. Het project wordt op dit ogenblik omschreven als een nieuw zombie drama, maar zou in de praktijk ook over heel wat comedy invloeden beschikken.


Emmy winnares Glenn Close speelt in de pilot de rol van Aunt Bernie. Deze ongehuwde vrouw die woont in de 'Rust Belt City' komt om het leven bij een inval in haar huis. Echter, de enorme teleurstelling van Bernie in het leven is sterk genoeg om ze uit de doden te doen opstaan. Nu is ze pas echt klaar om het leven te krijgen dat ze altijd al heeft gewild. Vanaf dit ogenblik moet iedereen in de familie van Bernie zo goed en zo kwaad mogelijk aan haar eisen tegemoet proberen te komen.

Uiteraard gaat het nog maar om een pilot, maar de vooruitzichten zijn goed. Mocht Amazon uiteindelijk beslissen om een volledig eerste seizoen van Sea Oak te laten maken, dan zou dat Close's eerste reguliere rol betekenen sinds haar optreden in Damages ten einde kwam in het jaar 2012. Met deze rol verdiende ze niet alleen twee Emmy's, maar ook nog eens een Golden Globe. Vanaf dit ogenblik focusde Close zich vooral op film en theater. Recent was ze dan ook nog te zien in een Broadway revival van Sunset Boulevard.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen