Tv-serie op Dvd: Rebecka Martinsson

Met Ida Engvoll in de titelrol.

Bram de Groot, 16-07-2017 13:00

Bedenker: Craig Sweeny | Cast: Ida Engvoll (Rebecka Martinsson), Eva Melander (Anna Maria Mella), Jakob Öhrman (Krister Eriksson), Gunilla Röör (Alva Björnfot), e.a. | Uitzending serie: 2017 - heden | Tv-zenders: TV4
Met actrice Ida Engvoll (En man som heter Ove, The Bridge) in de titelrol verscheen eerder dit jaar de Zweedse misdaadserie Rebecka Martinsson. De serie, of eigenlijk vier films, is gebaseerd op de internationale bestsellers van Åsa Larsson en werden geproduceerd door het team achter Wallander, Occupied en de Millennium-reeks.

Onlangs bracht Lumière het eerste seizoen van Rebecka Martinsson uit op Dvd. Hieronder de trailer, gevolgd door een blik op de uitgave.


In de serie overlijdt onverwacht haar goede jeugdvriendin en daardoor keert Rebecka Martinsson terug naar Kiruna, het plaatsje waar ze opgroeide. Al snel ontdekt ze dat haar vriendin is vermoord. Ze besluit niet naar Stockholm terug te keren tot de zaak is opgelost. Met rechercheur Anna-Maria Mella en haar collega Sven-Erik Stålnacke gaat Rebecka op jacht naar de moordenaar, die elk moment opnieuw kan toeslaan. Terwijl ze steeds dichter bij de waarheid komt, wordt ze tegelijkertijd geconfronteerd met een traumatische gebeurtenis uit haar verleden die haar nog altijd achtervolgt en die haar destijds dwong Kiruna te verlaten.Serie: Rebecka Martinsson | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 4 x ca. 90 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Zweeds Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5407003480924 | Release: juni 2017 | Met dank aan: Lumière Crime Series

De twee Dvd-schijven van Rebecka Martinsson zitten vastgeklikt in een dikke Dvd-stackcase. In de case geen synopissen of dergelijke info; wel een promotioneel foldertje met andere Lumière uitgaven.

Lumière stelt opnieuw niet teleur wat betreft het beeld. De scherpte van deze twee disc Dvd-uitgave is redelijk strak, met een best scherpe weergave. Deze pakt uiteraard goed uit bij de landschappen en andere natuurbeelden. Er is ook weinig ruis waarneembaar en dat zorgt voor een prettige kijkervaring. Het beeld heeft wel wat lastig van ghosting en soms doen kleurovergangen wat hakkelig aan. De surround geluidstrack doet waarvoor hij er is; de dialoog goed overbrengen.

Extra's
Lumière heeft geen extra op de schijf gezet. Wel is er een promo voor "de beste series uit 2016 en 2017". Dit zijn uiteraard ook titels van Lumière. Het ontbreken van inhoudelijke extra's is iets dat standaard is in de Lumière Crime Series-uitgaven.

Seizoen 2?
Dit lijkt nog niet bekend. Producent Niva Westlin Dahl gaf eerder dit jaar aan dat het team achter de serie het graag wil, maar dat het nog afhangt van de opbrengsten en de beschikbaarheid van de cast. Voorlopig met je het doen met dit eerste seizoen, en uiteraard heel wat andere mooie Scandinavische misdaadseries.

Lees meer over: Rebecka Martinsson, Seizoen 1, Ida Engvoll, Eva Melander

Populair nieuws

Populair nieuws

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix