search
Voor het eerst een vrouwelijke 'Doctor Who'!

Voor het eerst een vrouwelijke 'Doctor Who'!

De BBC heeft een interessante keuze gemaakt voor de opvolging van Peter Capaldi.

Jim Pedd

Direct na de finale van het tennistoernooi Wimbledon (waar Roger Federer zijn achtste titel en negentiende Grand Slam in totaal won), heeft de BBC onthuld wie de 13de Doctor in hitserie Doctor Who speelt. Niemand minder dan Jodie Whittaker is de dertiende Doctor. Daarmee is er voor het eerst een vrouwelijke Doctor in de meer dan vijftigjarige geschiedenis van de franchise.


Whittaker neemt de rol vanaf de Kerstspecial over. De rol van de Twaalfde Doctor zal dan nog eenmaal gespeeld worden door acteur Peter Capaldi. Hij draagt dan het stokje over, en neemt net als showrunner Steven Moffat afscheid van de serie.

Chris Chibnall is dan de nieuwe showrunner van de serie. Voor Capaldi en Whittaker waren er drie andere acteurs die de rol van de Doctor speelden sinds de serie in 2006 een reboot kreeg: Christopher Eccleston, David Tennant en Matt Smith.

Geinig is overigens de TV-spot die de BBC vrijgaf om aan te kondigen dat het vandaag de nieuwe Doctor zou onthullen. Die spot kan je hieronder bekijken.

Aanbevolen artikelen