'Star Trek: Discovery' houdt zich aan tijdlijn

'Star Trek: Discovery' houdt zich aan tijdlijn

Dus geen zorgen!

Jim Pedd, 13 juli 2017 om 08:00

In september zal Star Trek: Discovery van start gaan op CBS en Netflix. Het is de eerste serie in de franchise sinds Star Trek: Enterprise in 2005 tot een einde kwam. Discovery draait om de avonturen van Commander Michael Burnham, gespeeld door actrice Sonequa Martin-Green en bevat naar het schijnt een behoorlijk flitsende versie van Starfleet en radicaal herontworpen Klingons.
Fans zijn dan ook bang dat de nieuwe serie zich niet houdt aan de continuïteit van de franchise. Maar wat producent Alex Kurtzman betreft, is er geen reden tot zorg. “Als je fan bent van Trek, ga je veel dingen zien die gekoppeld zijn aan de oorspronkelijke serie en elementen daarvan. Ik heb het dan niet alleen over het plot, maar ook over de geest van de show. We gaan wat dingen laten zien in Discovery, die mensen bekend voor zullen komen. Zonder iets te verklappen, houden we ons aan een tijdlijn en de regels, maar gaan we ook gebieden verkennen die volgens ons nooit eerder verkend zijn, maar waar alleen naar gerefereerd is.”

Kurtzman wijst er dan ook op dat de schrijversruimte vol met fans van de franchise zit, die nooit de basis uit het oog zullen verliezen. “Je kan niet zeggen, ‘dit is nooit gebeurd’. Dat kan echt niet, dan word je vermoord. Nee, je moet het canon respecteren en begrijpen wat de verschillende tijdlijnen zijn en hoe alles zich tot elkaar verhoudt.” Kortom: de franchise is veilig bij Kurtzman en zijn collega’s.

Bron: CNET

Lees meer over: Star Trek, Star Trek Discovery, CBS, Netflix, Sonequa Martin Green, Alex Kurtzman

Populair nieuws