Tv-serie op Dvd: Bones (Seizoen 12)

Tv-serie op Dvd: Bones (Seizoen 12)

na 246 afleveringen is het voorbij.

Bram de Groot, 30 juli 2017 om 13:00

Bedenkers: Hart Hanson | Cast: Emily Deschanel (Temperance "Bones" Brennan), David Boreanaz (Seeley Booth), Michaela Conlin (Angela Montenegro), T. J. Thyne (Jack Hodgins), Tamara Taylor (Camille Saroyan), John Boyd (James Aubrey), e.a. | Uitzending serie: 2005 - 2017 | Tv-zenders: Fox | RTL 5
Na 12 seizoenen werd eerder dit jaar een punt gezet achter de dramaserie Bones. Dit betekent dus het einde van de avonturen van forensisch antropoloog Temperance “Bones” Brennan en FBI agent Seeley, gespeeld door respectievelijk Emily Deschanel en David Boreanaz. Het laatste seizoen was al flink ingekort, met slechts 12 afleveringen. Uiteraard wel fijn voor de fans dat de serie ook een punt heeft gekregen.

Onlangs bracht Warner Bros. Bones uit op Dvd. Hieronder een promo voor het laatste seizoen, gevolgd door een blik op de uitgave.


In seizoen 12 van Bones helpen de bijna bovennatuurlijke forensische vaardigheden van Brennan (Emily Deschanel) bij het oplossen van nog gruwelijkere zaken, waaronder een moord in een bejaardentehuis, een mogelijke moord door een robot en de dood van een goede vriend. Maar er ontwikkelt zich ook een echte familietragedie en komt Booth in het vizier van een heuse seriemoordenaar.Dvd: Bones - Seizoen 12 | Aantal discs 3 x Dvd | Speelduur: 12 x 43 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels, Frans Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 8712626098218 | Release: juli 2017 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het twaalfde seizoen van Bones zitten vastgeklikt in een stackcase, met daaromheen een insteekhoes. Er wordt geen duidelijkheid gegeven over de afzonderlijke afleveringen en de plaats van het bonusmateriaal.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is degelijk. De kleuren zijn vrij aangezet, te contrastrijk eigenlijk. Het gevolg is dat het zwart teveel details opslokken. De scherpte is daartegenover een stuk netter en van ghosting is minimaal sprake. Ook is de ruis minimaal. Al met al een redelijke beeldkwaliteit. De bijhorende surround geluidstrack is basic, met hier en daar wat geluidseffectjes en wat achtergrondgeluid, maar weinig echt spektakel.

Terugblik
Op de schijven staan naast wat verwijderde scènes ook wat extra's, namelijk de featurette Back to the Lab: A Bones Retrospective en een standaard Gag Reel. De eerste is een 20 minuten lange terugblik op de complete serie, bestaande uit 246 afleveringen. De featurette begint met de opmerking dat er slechts een kans bestaat van 1,9% dat een serie de 200 afleveringen haalt. Dit geeft al aan hoe succesvol Bones is geweest. Er wordt onder meer ingezoomd op de opnamelocaties van Fox. Uiteraard komt de cast & crew aan het woord en worden herinneringen opgehaald.

Lees meer over: Bones, Fox, Hart Hanson, Emily Deschanel, David Boreanaz, Seizoen 11

Informatie over de serie: Bones

Populair nieuws