Damon Lindelof werkt niet mee aan HBO's 'Watchmen'

Damon Lindelof werkt niet aan Watchmen

Niet officieel althans.

Jim Pedd, 27 juli 2017 om 12:08

HBO probeert al jaren Watchmen naar de televisie te brengen. Maar niet met Damon Lindelof. Die vertelde dat hij niet samenwerkt met de zender aan het project, ondanks dat we in juni nog te horen kregen dat hij eraan zou werken.
“Ik ging op vakantie met mijn familie… maar toen begon ik er erg van te genieten even geen contact met de wereld te hebben. Toen ik mijn telefoon weer inschakelde, zo’n vijf dagen later, had ik ineens driehonderd mails waarin ik gefeliciteerd werd met Watchmen. Maar alles wat ik op dit moment kan zeggen, is dat ik tot op heden geen meetings met HBO heb gehad over Watchmen,” aldus Lindelof.

Tegelijk houdt hij erg van de graphic novel. Hij vraagt zich dan ook af of hij wel met het materiaal aan de slag moet gaan. “Ik heb het materiaal zo hoog zitten, dat ik me afvraag of ik het wel moet doen. Het zou verschrikkelijk zijn het materiaal geen eer aan te doen. Dus ik neem het erg serieus. Alles wat ik kan zeggen is dat ik op dit moment denk over Watchmen, heel veel zelfs, maar niets officieels.”

Watchmen stamt uit 1986 en werd gemaakt door Alan Moore en Dave Gibbons. Centraal staat een wereld waarin superhelden opkomen, en de geschiedenis radicaal veranderd hebben. De moord op een held brengt een groep gepensioneerde helden bij elkaar, en brengt hen op het spoor van een complot.

Bron: TVLine

Lees meer over: Watchmen, Damon Lindelof, Alan Moore, Dave Gibbons, Zack Snyder

Populair nieuws