search
Tv-serie op Dvd: Elementary - Seizoen 4

Tv-serie op Dvd: Elementary - Seizoen 4

De moderne Sherlock Holmes-serie.

Bram de Groot
Bedenker: Robert Doherty | Cast: Jonny Lee Miller (Sherlock Holmes), Lucy Liu (Dr. Joan Watson), Aidan Quinn (Captain Thomas Gregson), Jon Michael Hill (Detective Marcus Bell), Ophelia Lovibond (Kitty Winter) e.a. | Uitzending serie: 2012 - heden | Tv-release: CBS | SBS6

Ondanks dat de kijkcijfers steeds verder blijven dalen, werd recent duidelijk dat de moderne Amerikaanse Sherlock Holmes-serie Elementary wordt uitgebreid met een zesde seizoen. In de serie zijn Jonny Lee Miller en Lucy Liu de sterren als Sherlock Holmes en Joan Watson. Ook in het vierde seizoen gingen ze op onderzoek uit, in maar liefst 24 afleveringen.

Universal bracht onlangs de Dvd uit van seizoen 4.In het vierde seizoen van Elementary In is de chemie tussen Sherlock Holmes en Dr. Joan Watson weer duidelijk zichtbaar en lossen ze samen de meest complexe zaken op in de Big Apple. Maar de worm in de appel onthult zich wanneer Sherlocks vader, Morland Holmes, naar New York verhuist. Zijn bezorgdheid over het intense gedrag van zijn zoon en de verslavingsterugval doet niets aan het wantrouwen van Sherlock.Serie: Elementary - Seizoen 4 | Aantal discs 6 x Dvd | Afleveringen: 24 x ca. 45 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083062668 | Release: juli 2017 | Met dank aan: Universal Pictures

De zes Dvd-schijven van deze uitgave van het vierde seizoen van Elementary zitten vastgeklikt in een doorzichtige amaray Dvd-keepcase. In de keepcase staat per disc duidelijk aangegeven welke afleveringen erop staan, inclusief een korte Engelstalige synopsis. Ook staat aangegeven waar welk bonusmateriaal is te vinden. Een voorbeeld-uitgave!

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is weer van een degelijke kwaliteit. De serie doet erg modern aan en de kleuren zijn bijzonder natuurlijk te noemen, al soms wat te fors aangezet. Iets dat we vaker bij Dvd-uitgaven zien. Desondanks zorgt de transfer voor een prima kijkervaring, zeker als je niet te hoge eisen hebt. Verder valt de snelheid op waarmee het geheel in elkaar is gezet. Niet altijd pakt dit zo netjes uit. Het geluid komt via een standaard Dolby Digital 5.1 geluidstrack. Deze doet prima zijn wel, maar is niet echt opvallend aanwezig.

Flinke reeks extra's
Net als bij eerdere seizoenen staan er enkele verwijderde scènes en featurettes verspreid over de schijven. Zo wordt er gekeken naar de cast & crew, het verhaal in het vierde seizoen (The Sign Of Fourth), de slechteriken en wordt er met John Noble gesproken over "father Holmes". Ook is er een blik achter de schermen in de featurette Wag the Dog: Hounded.

Seizoen 6 start later dit jaar
In oktober trapt CBS af met het zesde seizoen, opnieuw met 24 afleveringen. Dan zal de serie ook de 100e aflevering opleveren en dit blijft voor een tv-serie nog steeds een unieke situatie. Deze meeste series redden dit namelijk niet. Een trailer voor het zesde seizoen is nog niet beschikbaar.

Aanbevolen artikelen