search
Hackers dreigen finale 'Game of Thrones' te lekken
Series / Nieuws

Hackers dreigen finale 'Game of Thrones' te lekken

Maar hoe erg is dat voor HBO?

De HBO-hackers dreigen de finale van Game of Thrones seizoen zeven online te zetten. Ze vertelden aan de site Mashable toegang te hebben tot "veel HBO-platformen" en dat het bedrijf klaar moet zijn voor het lekken van de volgende aflevering. Er worden miljoenen dollars geëist van de zender, in ruil voor het voorkomen van het lekken. Tot nu toe weigerde HBO.


Sinds hackers zich in juli toegang verschaften tot de servers van HBO, zijn er een reeks documenten, e-mails en afleveringen van series online gezet. Heel erg is het tot nu toe niet geweest dat er bijvoorbeeld afleveringen van Game of Thrones online verschenen, de serie blijft namelijk records breken.

Erger voor HBO is het lekken van persoonlijke gegevens van acteurs en actrices, het lekken van scenario's en e-mails. In een reactie liet het netwerk weten dat het niet in gesprek is met de hackers en dat het niet elke keer wil reageren dat er weer wat informatie gelekt wordt. "De hackers zullen stukjes gestolen informatie blijven lekken, in een poging zoveel mogelijk media-aandacht te genereren. Dat is een spelletje waaraan we niet mee gaan doen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen