search
Finale 'Game of Thrones' duurt erg lang
Series / Nieuws

Finale 'Game of Thrones' duurt erg lang

En hoe zit het met de onwaarschijnlijke tijdlijn van de vorige aflevering?

HBO heeft officieel de titel van de finale van het zevende seizoen van [url2=]Game of Thrones[/url2] bekend gemaakt, evenals de speelduur. De aflevering The Dragon and the Wolf duurt 79 minuten en 43 seconden. Daarmee krijgen we komende maandag een (korte) film te zien op televisie.


Geinig is overigens ook het nieuws van Variety, dat regisseur Alan Taylor sprak over aflevering zes. Hij gaf zelf toe dat de tijdlijn niet helemaal klopte ditmaal. "We waren ons er bewust van dat de tijd niet helemaal klopte. We hebben Gendry die terug rent, raven die een bepaalde afstand vliegen, draken die ook weer een stuk moeten vliegen…"

"Als het aankomt op de emotionele ervaring, brengen Jon en co een donkere nacht op het eiland door, vanuit het perspectief van ons als verhalenvertellers. We probeerden dat een beetje uit te rekken met de eeuwige duisternis voorbij de Muur. Ik denk dat we de tijdlijn zo wazig mogelijk probeerden te houden door niet precies te vertellen hoe lang we daar waren. Ik denk dat het voor sommige mensen werkten en voor anderen niet. Ze leken zich erg veel zorgen te maken over hoe snel een raaf kan vliegen, maar je hebt zoiets als plausibele onwaarschijnlijkheden. Dus dat probeerden we te realiseren, maar ik hoop dat het momentum van het verhaal de boel wat rechtvaardigt."

Tegenover de New York Times vertelde Taylor daar soms wel moeite mee te hebben. "Ik las een recensie online, die zich heel erg bezig hield met de snelheid van raven. Ik vond het grappig, je maakt je geen zorgen om een draak ter grootte van een 747, maar wel over de snelheid van een raaf. Het klopt dat er problemen zitten in de tijdspanne en ik weet ook niet precies hoeveel kilometer er ligt tussen Eastwatch en Dragonstone. Maar het is wat jammer om te horen dat iemand niet van de aflevering kan genieten omdat de snelheid van de raaf niet zou kloppen. Er gebeuren fantastische dingen en als dat voorkomt dat je ervan kan genieten, is het jammer om te te moeten horen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen