search
Dvd-recensie: 'The Good Wife' seizoen 7
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'The Good Wife' seizoen 7

Laatste seizoen eindelijk verkrijgbaar.

Bedenker: Michelle King, Robert King Cast: Julianna Margulies (Alicia Florrick), Matt Czurchry (Cary Agos), Christine Baransky (Diane Lockhart), Chris Noth (Peter Florrick), Josh Charles (William Gardner) e.a. | Jaren: 2009 - 2016

Na zeven seizoenen kwam The Good Wife vorig jaar tot een eind. De dramaserie rond het leven van de mysterieuze Alicia Florrick is daarmee klaar. Het zevende seizoen is nu in Nederland op Dvd verkrijgbaar in een zes schijven tellende uitgave.

In dit laatste seizoen zien we hoe Alicia zichzelf opwerkt van gekwelde borgadvocaat tot de partner van Diane Lockhart (Christine Baranski) bij het kantoor waar haar carrière is begonnen. Op haar weg naar de top ontmoet ze een nieuwe bondgenoot Lucca Quinn (Cush Jumbo), ontdekt ze haar grenzen met Jason Crouse (Jeffrey Dean Morgan), doet Eli Gold (Alan Cummin) een schokkende bekentenis en staat ze ook haar man Peter (Chris Noth) nog bij in zijn gooi naar het Witte Huis en een eventuele terugkeer naar het grote huis. In dit laatste seizoen van dit aangrijpende drama komt alles samen in de bevredigende laatste aflevering.

Het laatste seizoen is erg goed ontvangen. Op RottenTomatoes heeft het gemiddeld een 8,1 en is honderd procent van de critici positief. De verhaallijnen zijn beter, de cast is sterker dan ooit en de serie weet precies te doen waar het goed in is.Dvd/b]: The Good Wife seizoen 7 | [b]Duur: 15 uur | Release: augustus 2017 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels, Frans, Duits Dolby Audio | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Engels | Discs: 3 x Dvd | EAN 5-053083-120306 | Met dank aan: Paramount

The Good Wife wordt aangeleverd in een standaard Dvd-hoes, zonder poespas. Voorop zien we nog eenmaal Julianna Margulies en groot de titel van de serie en het feit dat dit het laatste seizoen is staan. Achterop een synopsis en wat informatie over de uitgave, evenals een overzicht van de extra's. Binnenin tref je de schijven aan, en een korte omschrijving van elke aflevering. Op de schijven staat ook gedrukt welke aflevering je erop vindt. Een mooie toevoeging aan de verder wat ongeïnspireerde uitgave.

Video, audio en extra's
De serie ziet er ontzettend goed uit op Dvd, al zijn de beelden niet haarscherp. De serie heeft vrijwel alleen natuurlijke kleuren, waardoor het er mooi uit zag. De serie speelt zich af in Chicago en heeft daarmee behoorlijk sfeervolle beelden (al is het overigens opgenomen in New York). Audio klinkt ook goed en dialoog is altijd goed te volgen.

Extra's zitten er veel op deze uitgave. Op de Dvd zien we onder meer All Good Things: Farewell Alicia Florrick (een afscheid) en Final Score: The Music of The Good Wife. Dat zijn leuke featurettes die uitgebreid kijken naar de laatste momenten van de serie.

Dan is er nog de mini-documentaire The Good Wife Finale Party: At the Red Carpet, die kijkt naar het feestje dat georganiseerd werd rond de vertoning van de laatste aflevering en in combinatie daarmee kan je het beste ook The Good Wife It's A Wrap kijken. Verder zijn er de standaard extra's: Gag Reel en Deleted/Extended Scenes.

Toekomst
Er is een spin-off van de serie: The Good Fight. Het eerste seizoen daarvan werd al uitgezonden op CBS en telt tien afleveringen. Naar het schijnt komt er ook een tweede seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen