search
Bryan Fuller wel weggewerkt bij 'Star Trek: Discovery'
Series / Nieuws

Bryan Fuller wel weggewerkt bij 'Star Trek: Discovery'

Het vertrek was niet zo leuk als gezegd werd.

Toen Bryan Fuller opstapte bij Star Trek: Discovery waren er veel verhalen dat de showrunner weggewerkt zou zijn. Niets was minder waar, werd ons vervolgens verzekerd. Maar nu suggereert een bericht van Variety dat de breuk toch minder netjes verlopen was dan in de media verteld is.


"Het officiële verhaal is dat Fuller vertrok via een gemeenschappelijke beslissing, om zich te kunnen focussen op zijn andere project, Starz-serie American Gods. Hij staat genoteerd als co-bedenker van Discovery, samen met uitvoerend producent Alex Kurtzman, die alleen maar positief over hem vertelt. Hij heeft een verhaalcredit met Kurtzman voor de première en deelt een screenplaycredit met een andere producent, Akiva Goldsman. CBS Corp. CEO Leslie Moonves noemt hem 'briljant.

Maar bronnen dichter bij CBS vertellen dat hij er uit gewerkt is. Fuller staat bekend als innovaties showrunner en de bedenker van geliefde series als Hannibal. Hij is niet iemand die de nadruk legt op deadlines en budgetten. Kortom: hij is geen typische CBS-showrunner."


Fuller zou maanden te laat zijn geweest met bepaalde scenario's en om die reden heel erg veel irritatie opgewekt hebben bij CBS. Dat wilde in januari al met de serie van start, dus is het begrijpelijk dat men niet blij met hem was. De serie komt er op 24 september.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen