search
'Californication' eindigt met zevende seizoen
Series / Nieuws

'Californication' eindigt met zevende seizoen

Hank Moody werkt zich nog één keer in de problemen.

Aan alles komt een einde, dus ook aan de duistere comedy Californication, waarin David Duchovny de rol van schrijver Hank Moody speelt. Afgelopen maandag kondigde het netwerk Showtime aan dat de serie in april 2014 zijn laatste twaalf afleveringen zal uitzenden.


Het netwerk liet aan The Hollywood Reporter weten dat de laatste paar afleveringen de levens van de personages netjes af zal ronden. In de laatste afleveringen van de door Tom Kapinos bedachte serie keren in elk geval Natascha McElhone (Karen), Madeleine Martin (Becca), Evan Handler (Charlie) en Pamela Adlon (Marcy) terug.

Californication is de langst lopende serie van Showtime ooit, en won in zijn looptijd een aantal belangrijke prijzen. Zo won hoofdrolspeler Duchovny een Golden Globe, en won de serie twee Emmy's. "Tom heeft het laatste hoofdstuk van Hanks reis zorgvuldig gepland, en een mooie conclusie bedacht, die vooral zowel nieuwe als oude fans bevredigend is," liet het netwerk weten.

In het zevende seizoen van de serie voegt Hank zich bij writers' room van een nieuwe televisieserie die gebaseerd wordt op zijn nooit uitgebrachte film Santa Monica Cop. Hij wordt tegengewerkt door zijn baas, Rick Rath (Michael Imperioli). Verder keert een oude vriendin, Julie (Heather Graham) terug, die Hanks relatie met Karen dreigt te compliceren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen