search
'Ripper Street' geannuleerd
Series / Nieuws

'Ripper Street' geannuleerd

Na het tweede seizoen keert de BBC dramaserie niet terug.

De dramaserie Ripper Street is door de BBC geannuleerd. Het publiek dat de serie trekt is niet groot genoeg, en dus heeft de Britse zender besloten er niet mee door te gaan. De achtste aflevering van het tweede seizoen zal dan ook de laatste zijn.


Acteur Jerome Flynn, die een van de hoofdrollen speelt in de show, vertelde tijdens een interview dat de cast en het team rond de show in shock verkeren. Flynn onthulde tijdens een radio-interview met presentator Simon Lederman dat de show geannuleerd is.

Toch blijft Flynn hoop houden dat Ripper Street volgend jaar een nieuwe serie krijgt. "We ontdekten deze week dat Ripper Street geen derde seizoen krijgt," vertelde Flynn. "We verkeren in absolute shock; het voelt alsof we nog niet klaar zijn. Dus hopen we een luisterend oor te vinden bij iemand van de BBC."

Een woordvoerdster van de BBC had het volgende te zeggen over het annuleren van de show. "We zijn erg trots op Ripper Street en hebben genoten van de twee erg ambitieuze seizoenen. Het tweede seizoen heeft echter niet het publiek weten te trekken waar we op gehoopt hadden, en om ruimte te maken voor creatieve vernieuwing, zal de show niet terugkeren."

Ripper Street is vorig jaar van start gegaan, en speelt zich af in het 19de eeuwse Londen. We volgen het politiedepartement van Whitechapel, dat zich moet hervinden in de nasleep van de moorden door Jack the Ripper. Naast Flynn spelen ook Matthew Macfadyen en Adam Rothenberg rollen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen