search
'Sherlock'-bedenkers over seizoen drie
Series / Nieuws

'Sherlock'-bedenkers over seizoen drie

Wat kunnen we verwachten?

Langzaam komt het derde seizoen van Sherlock dichterbij. Benedict Cumberbatch en Martin Freeman keren nu eindelijk, na een gat van twee jaar, terug voor de serie, en in de aanloop daarvan besloten Steven Moffat en Mark Gatiss te vertellen wat we kunnen verwachten.


"Als er een verenigend idee achter seizoen drie zit, is het dat Sherlock terugkeert naar Londen en het leven door is gegaan," vertelde Moffat. "Hij had nooit gedacht dat het leven door zou gaan zonder hem. Er zit een idee achter alles, dat het echte leven min of meer doorgaat, zonder hem. Er zijn meer momenten van Sherlock vs het echte leven dan ooit tevoren."

"Veel van onze gesprekken beginnen met, 'Wat zou Sherlock in deze situatie doen?'" voegde Mark Gatiss toe. "Denk bijvoorbeeld: wat zou hij doen als getuige van John? Dat gebeurt in aflevering twee. We wilden Mrs. Watson naar voren brengen."

Die rol wordt gespeeld door Amanda Abbington, die in het echt de partner van Freeman is. Verder speelt Lars Mikkelsen de grote slechterik van het seizoen. "Hij is in zijn ogen niet echt een slechterik, dus dat is interessant. Hij wordt anders dan Moriarty," vertelde Moffat.

Seizoen 3 gaat op 1 januari in première, met een aflevering met de titel The Empty Hearse. Aflevering twee heet The Sign of Three en aflevering drie heet His Last Vow.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen