search

Ons nieuws van dinsdag 24 december 2013

Grote namen in Foxs 'Broadchurch'-remake 'Gracepoint'
Series / Nieuws

Grote namen in Foxs 'Broadchurch'-remake 'Gracepoint'

Ook Michael Peña en Nick Nolte accepteren een rol.

Verleden maand werd bekend dat Fox de succesvolle en zeer recente Britse tv-serie Broadchurch (2013-heden) van ITV gaat remaken. Het krijgt de titel Gracepoint en eerder werd bekend dat Doctor Who-hoofdrolspeler David Tennant (die ook in het origineel speelt), Anna Gunn, Jacki Weaver en Kevin Zegers belangrijke rollen krijgen. Nu is bekend geworden dat ook de filmsterren Michael Peña en Nick Nolte een rol hebben geaccepteerd.

In het origineel wordt op het strand van Broadchurch in het Britse Dorset het levenloze lichaam van een 11-jarige jongen gevonden. Dit is het startschot voor een diepgravend onderzoek. Rechercheurs Alec Hardy (Tennant) en Ellie Miller (Colman) bijten zich vast in de zaak. Terwijl de Britse media zich op het drama storten en de kleine gemeenschap langzaam maar zeker uit elkaar valt, komt het ene na het andere geheim boven water.

Hieronder de trailer van de Britse versie, die vanaf januari te zien zal zijn op RTL4.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Foto's uit tweede seizoen 'The Following'
Series / Foto's

Foto's uit tweede seizoen 'The Following'

Van de speciale aftrap-aflevering 'Resurrection'.

De horror/thriller-serie The Following start in januari met een speciale aflevering 'Resurrection'. De website Shock Till You Dorp wist zijn hand te leggen op een paar foto's uit deze kick-off. In Nederland werd het eerste seizoen uitgezonden door SBS6.

In het eerste seizoen krijgt de psychotische seriemoordenaar Joe Carroll (James Purefoy) een groep volgelingen (Followers) op de been en vormt hiermee een sekte van seriemoordenaars. De persoon die dit moet stoppen is voormalig FBI-agent Ryan Hardy (Kevin Bacon). Hij heeft Carroll al eerder gearresteerd in 2003, maar wordt na zijn ontsnapping uit de gevangenis weer gevraagd voor het onderzoek. Dit resulteert in een waar schouwspel tussen de FBI-agent en de psychotische moordenaar.

In het tweede seizoen is Hardy een leraar geworden, maar wordt hij terug het FBI-vak in getrokken als een grote moordenaars met Carroll-maskers willekeurige mensen beginnen vermoorden.










Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sherlock'-bedenkers over seizoen drie
Series / Nieuws

'Sherlock'-bedenkers over seizoen drie

Wat kunnen we verwachten?

Langzaam komt het derde seizoen van Sherlock dichterbij. Benedict Cumberbatch en Martin Freeman keren nu eindelijk, na een gat van twee jaar, terug voor de serie, en in de aanloop daarvan besloten Steven Moffat en Mark Gatiss te vertellen wat we kunnen verwachten.

"Als er een verenigend idee achter seizoen drie zit, is het dat Sherlock terugkeert naar Londen en het leven door is gegaan," vertelde Moffat. "Hij had nooit gedacht dat het leven door zou gaan zonder hem. Er zit een idee achter alles, dat het echte leven min of meer doorgaat, zonder hem. Er zijn meer momenten van Sherlock vs het echte leven dan ooit tevoren."

"Veel van onze gesprekken beginnen met, 'Wat zou Sherlock in deze situatie doen?'" voegde Mark Gatiss toe. "Denk bijvoorbeeld: wat zou hij doen als getuige van John? Dat gebeurt in aflevering twee. We wilden Mrs. Watson naar voren brengen."

Die rol wordt gespeeld door Amanda Abbington, die in het echt de partner van Freeman is. Verder speelt Lars Mikkelsen de grote slechterik van het seizoen. "Hij is in zijn ogen niet echt een slechterik, dus dat is interessant. Hij wordt anders dan Moriarty," vertelde Moffat.

Seizoen 3 gaat op 1 januari in première, met een aflevering met de titel The Empty Hearse. Aflevering twee heet The Sign of Three en aflevering drie heet His Last Vow.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe teaser seizoen 2 'Orphan Black'
Series / Trailer

Nieuwe teaser seizoen 2 'Orphan Black'

Een jong meisje is getuige van een zelfmoord, waarop haar leven een drastische wending neemt.



BBC America heeft een tweede teaser vrijgegeven van het tweede seizoen van Orphan Black, dat op 19 april 2014 in première zal gaan. De teaser is op televisie te zien na de Doctor Who Christmas Special, The Time of the Doctor, maar hij is dus al vrijgegeven op het internet. In november werd er al een andere teaser vrijgegeven, tijdens een andere Doctor Who-aflevering, The Day of the Doctor. Die staat onderaan dit bericht.

Orphan Black volgt een weeskind, met een duister verleden en onzekere toekomst, nadat ze de zelfmoord van een vrouw heeft gezien. Rollen zijn weggelegd voor Tatiana Maslany, Kevin Hanchard, Dylan Bruce en Jordan Gavaris.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.