search
'The Mist' alweer weg; na één seizoen gecanceld

'The Mist' alweer weg; na één seizoen gecanceld

Stephen King-serie snel ten einde.

Bram de Groot

Met toch de nodige bombarie lanceerde de zender Spike de tv-serie The Mist, gebaseerd op werk van Stephen King. Dit meldt Variety. Het eerste seizoen werd in augustus afgerond en bestaat uit tien afleveringen.


De eerste aflevering trok nog zo'n 700.000 kijkers in de States, maar aan het einde waren er nog maar ongeveer de helft van over. De ontvangst bleek ook al erg zwak. Ondanks hoopvolle trailers staat The Mist op slechts een 5.4 op de IMDb. En dat is voor een tv-serie bijzonder mager.

The Mist is gebaseerd op het Stephen King-boek welke in 2007 al werd verfilmd door regisseur Frank Darabont.In de serie beland je in een kleine stad waar een familie te maken krijgt met een brute misdaad. Maar als het stadje wordt bedekt door enorme mist raken zij en de rest van de gemeenschap afgesloten van de buitenwereld. Familie, vrienden en vreemdelingen worden bondgenoten en moeten dealen met de mysterieuze mist en de gevaren daarin. En dan dreigt een deel van de groep inwoners ook nog hun verstand te verliezen.

Aanbevolen artikelen